Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας θα πραγματοποιήσει σήμερα Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, στις 12:00 μ.μ παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας, μπροστά και στην απεργία που έχει αποφασιστεί για τις 26 Νοέμβρη. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «οι καταγγελίες που φτάνουν καθημερινά στα Σωματεία για την ύπαρξη κρουσμάτων σε χώρους δουλειάς πληθαίνουν.

Συγχρόνως η στάση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας είναι προκλητική, καθώς δεν έχουν πάρει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, με αποτέλεσμα οι εργασιακοί χώροι να είναι εστίες υπερμετάδοσης.  

Η επιθεώρηση Υγιεινής και Ασφάλειας ενώ προβλέπεται με βάση και την σχετική ΠΝΠ ως ένας από τους βασικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, δεν δύναται να πραγματοποιήσει γενικευμένους και συστηματικούς ελέγχους, μιας και υπάρχει χρόνια υποστελέχωση της υπηρεσίας.

Για το Ν. Λάρισας υπάρχουν 5 υπάλληλοι - ελεγκτές για ένα πλήθος τουλάχιστον 4500 επιχειρήσεων που απασχολούν προσωπικό.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας, για να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς την Πέμπτη 26 Νοέμβρη, για να βάλουν οι εργαζόμενοι «lockdown» στην εντεινόμενη αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Για να υπερασπιστούμε την ζωή και τα δικαιώματα μας!!!»