Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, τις εκδόσεις «Περίπλους» και το Βιβλιοπωλείο «Πρίσμα», παρουσιάζει το νέο βιβλίο : «Παραμύθια μύθια αλήθεια» της Ευδοκίας Ποιμενίδου – Χατζηδημητρίου, στο Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ, την Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017, στις 7:30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο δάσκαλος και συγγραφέας Βασίλης Καραβίδας, για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας και αντιπρόεδρος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς Ελένη Χριστούλα – Πατελοδήμου, ενώ παραδοσιακά παραμύθια θα αφηγηθούν, σε τοπική διάλεκτο, η Αναστασία Κιούση – Μπίλλη και η Αναστασία Τσιλιάκου.
Την εικονογράφηση στο τρίτο βιβλίο της Ευδοκίας Ποιμενίδου – Χατζηδημητρίου, έχει κάνει η Τέτη Σώλου και αρκετές από τις εικόνες του βιβλίου θα παρουσιαστούν σε γιγαντοοθόνη.
Το βιβλίο «Παραμύθια μύθια αλήθεια», πρόκειται για  μια συλλογή από 45 λαϊκά παραμύθια και 16 μικρές ιστορίες, που έλεγαν οι άνθρωποι παλιά, στα νυχτέρια. Είκοσι παραμυθάδες απ' όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη, αφηγούνται τα παραμύθια και τις ιστορίες που άκουγαν απ' τους παππούδες τους, που κι εκείνοι είχαν ακούσει απ' τους δικούς τους παππούδες και οι πρώτες αφηγήσεις χάνονται στα βάθη του παρελθόντος.
Τέλος, περιλαμβάνεται κι ένα γνωστό παραμύθι, διασκευασμένο σε θρακιώτικη ντοπιολαλιά.
Το βιβλίο προλογίζει ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βασίλης Αναγνωστόπουλος.