Λάρισα και Τρίκαλα παραμένουν στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την κατασκευή νέων κέντρων μεταναστών στην ενδοχώρα.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star θα δημιουργηθούν 15-20 κέντρα χωρητικότητας έως 1.000 ατόμων με τις επίσημες ανακοινώσεις ωστόσο να αργούν.

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρονται τα εξής:

Τις περιοχές στις οποίες θα γίνουν τα νέα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών στην ενδοχώρα αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ύστερα και από τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα κέντρα μεταναστών στα νησιά.   

«Μέχρι πρόσφατα στην κυβέρνηση σκέφτονταν να δημιουργήσουν στην ενδοχώρα 10 χώρους φιλοξενίας των 2.000 ατόμων. Ο προσανατολισμός αλλάζει και πάνε σε περισσότερα και μικρότερα κέντρα,  για 500 έως 1.000 ανθρώπους» τόνισε η Κ. Μακρή που ανέφερε επίσης ότι οι περιοχές έχουν προεπιλεγεί και είναι οι εξής: 

- Δύο στην Κρήτη: Ρέθυμνο  και Ηράκλειο

- Τρία στην Πελοπόννησο: Σπάρτη, Μεσσήνη, Τρίπολη

- Δύο στη Δυτική Ελλάδα :Πύργος, Αμφιλοχία

- Δύο στη Θεσσαλία: Τρίκαλα, Λάρισα

- Τρία στην Ήπειρο: Γιάννενα, Άρτα, Πρέβεζα

- Τρία στη Στερεά Ελλάδα: Λαμία, Άμφισσα, Θήβα

- Τρία στη Κεντρική Μακεδονία: Γρεβενά, Φλώρινα,  Πιερία.

Στα συγκεκριμένα κέντρα θα μεταφερθούν μετανάστές από τα hot spot των νησιών με στόχο την αποσυμφόρησή τους.  

«Το σχέδιο είναι η πρόσβαση να γίνεται με κάρτα εισόδου εξόδου σε ένα καθεστώς ημιελεγχόμενο. Οι επίσημες ανακοινώσεις ωστόσο, θα αργήσουν. Θα γίνουν αφού απορροφήσουν πρώτα οι κραδασμοί  στα νησιά, γιατί  και εδώ βεβαίως θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις»  μετέδωσε επίσης η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.   

Δείτε το βίντεο:

star.gr