Άλλαξε ο χάρτης κορονοϊού στην Ελλάδα, ύστερα από εισήγηση των ειδικών που έγινε δεκτή, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία.

Έτσι, μετά τις επιδημιολογικές εκθέσεις του ΕΟΔΥ που επιβεβαίωσαν ορισμένα από τα χειρότερα σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας, ανέβηκαν επίπεδο 4 περιοχές.

Γρεβενά, Άρτα και Αιτωλοακαρνανία από το «κόκκινο» (επίπεδο 4), μπήκαν στο «βαθύ κόκκινο» (επίπεδο 5), ενώ τα Χανιά από το «κίτρινο» (επίπεδο 2), πήγαν στο «πορτοκαλί» (επίπεδο 3).

Μάλιστα, μερική βελτίωση υπήρξε μόνο σε Μεσσηνία που μπήκε στο «κόκκινο» από το «βαθύ κόκκινο» και στη Θεσπρωτία, που από το «κόκκινο» πήγε στο «πορτοκαλί».

Παρόλα αυτά, οι ειδικοί παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν πως τα δύσκολα έρχονται, καθώς η επιδημιολογική εικόνα δεν βελτιώνεται αισθητά.

(*) Στην Π.Ε. Λάρισας την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ η τάση είναι πτωτική. Ο δείκτης θετικότητας ανέρχεται σε 1,43%, οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί είναι στο 54,59% και οι εμβολιασμοί με την πρώτη δόση στο 59,14%.