Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων κ. Πάνος Σάπκας αναφέρει τα εξής:

«Μετά τη δημοσίευση ψευδών ειδήσεων για το ποσό επιδότησης από το Υπ. Πολιτισμού και ειρωνικών σχολίων όπως “το ποσό ξοδεύτηκε για τσίπουρο και μεζέδες”, για τις εκδόσεις Θράκα, με καταφανή σκοπό τη στοχοποίηση και υποβάθμισή τους, νιώθουμε την ανάγκη να τοποθετηθούμε δημόσια για έναν φορέα με τον οποίο συνεργαζόμαστε άψογα από την αρχή της θητείας μας.

Αλλά και να εκφράσουμε τη θλίψη μας που έγκριτα ΜΜΕ χρησιμοποιούν αναλήθειες συνδυασμένες με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, ακυρώνοντας τον κόπο και το μεράκι νέων ανθρώπων με όραμα και έργο.

Γιατί το έργο της Θράκας είναι απτό και όχι αποκύημα φαντασίας (Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης, ευρωπαϊκό λογοτεχνικό πρόγραμμα κυκλικών διαμονών «Το καταφύγιο του Οδυσσέα», βραβείο Θράκα, κλπ).

Τη δράση τους περιέγραψε ο εκδότης-λογοτέχνης Θάνος Γώγος σε δική του απάντηση.

Δεν θεωρούμε ότι χρειάζεται να επεκταθούμε, γιατί η αξία και η αποτελεσματικότητα της Θράκας είναι παγκοίνως γνωστή και αποπνέει σεβασμό, θαυμασμό και εμπιστοσύνη.

Η αφοσίωση και η συνέπειά τους, η προσήλωση στο στόχο τους να συμβάλλουν στη διάδοση της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας στο εγχώριο αναγνωστικό κοινό αλλά και σε αυτό του εξωτερικού, η φιλοσοφία τους να δίνουν ευκαιρίες σε νέους λογοτέχνες, έκανε φορείς όπως ο Δήμος Λαρισαίων-Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, εταιρείες συγγραφέων, εκδοτικούς οίκους και πρεσβείες, να έχουν άριστη και ευδόκιμη συνεργασία μαζί τους.

Είναι λυπηρό για τη χώρα, όταν τέτοιου είδους δημοσιεύματα, δημιουργούν εντυπώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα κι ακόμη χειρότερα μπορεί να αποτελέσουν πρόσκομμα σε προσπάθειες για τις οποίες έπρεπε να αισθανόμαστε ευγνώμονες.

Όμως, για τη Θράκα δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

Απόδειξη το τσουνάμι υποστήριξης που σηκώθηκε αμέσως, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα είναι προϊόν παρεξήγησης και θα υπάρξει επανόρθωση. Το 9ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης που θα πραγματοποιηθεί από τις 23-27 Αυγούστου 2021 μπορεί να αποτελέσει πεδίον δόξης λαμπρόν».