Στην πολεοδομική τακτοποίηση της θέσης «Οκτάρια»» που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της συνοικίας Φιλιππούπολης, προσανατολίζεται ο Δήμος Λαρισαίων, μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου πόλεως στην Τερψιθέα, όπως ανέφερε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, στο πλαίσιο της διαδικτυακής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος σε τοποθέτησή του, σχετικά με την πορεία του θέματος παραχώρησης στρατιωτικών εκτάσεων στον Δήμο Λαρισαίων τόνισε πως «μετά από πάρα πολλές διαπραγματεύσεις και πίεση σε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία η υπόθεση πάγωσε», καθώς το Ταμείο Εθνικής Αμυνας (ΤΕΘΑ), απορρίπτει την πρόταση πολεοδόμησης του δήμου για τις συγκεκριμένες εκτάσεις και αντίστοιχα η αντιπρόταση του ΤΕΘΑ δεν είναι συμφέρουσα στον δήμο.

«Έχουμε απέναντί μας ένα πολύ σκληρό παίκτη» δήλωσε ο δήμαρχος.

Παρόλα αυτά και ενώ παραμένει η διεκδίκηση της δημοτικής αρχής για αξιοποίηση του ανενεργού στρατοπέδου Τζήμα και μέρους του στρατοπέδου Μπουγά (φωτογραφία), ο δήμος σχεδιάζει την πολεοδομική τακτοποίηση της περιοχής «Οκτάρια» με τις περισσότερες ιδιοκτησίες να ανήκουν σε κατοίκους.

Όπως επεσήμανε ο κ. Καλογιάννης «ο Δήμος προχωρά σε μελέτη για πολεοδόμηση της περιοχή πάνω από την περιφερειακή Τρικάλων».

Ελευθερία (Λ.Κ.)