Σε ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ, σχετικά με τη δικαστική διαμάχη του προέδρου και ιδιοκτήτη Αλέξη Κούγια με τον ραδιοφωνικό σταθμό "Pressing 90.1", επισημαίνονται τα εξής:

«Εξεδόθησαν από δύο Προέδρους Πρωτοδικών του Πρωτοδικείου Λαρίσης δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις που δικαιώνουν και οι δύο τον κ. Αλέξιο Κούγια, τόσο ως άνθρωπο, όσο και και ως Δικηγόρο, Πρόεδρο και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ.

1) Σήμερα και πριν από λίγα λεπτά η Πρόεδρος Πρωτοδικών Λαρίσης κ. Κουταντέλια, αφού μελέτησε επί δύο ημέρες την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, την οποία κατέθεσε ο κ. Αλέξιος Κούγιας κατά των Χρήστου Τσιάτα, Χρήστου Τσούμαρη και Γεωργίας Σβάρνα και κατά του ραδιοφωνικού σταθμού PRESSING 90.1, στην οποία περιλαμβάνονται από την πρώτη ημέρα της ιδρύσεως του συγκεκριμένου σταθμού (Ιανουάριο του έτους 2019 μέχρι και εχθές) προσωπικές εξυβριστικές και συκοφαντικές τοποθετήσεις των τριών ως άνω καθ’ ων η αίτησις εκ των προσωπικών τους ραδιοφωνικών εκπομπών, δέχθηκε το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής του κ. Αλεξίου Κούγια και από σήμερα απαγορεύει στους ως άνω να προσβάλλουν την προσωπικότητά του με εξυβριστικά σχόλια και αναφορές (τόσο των ιδίων, όσο και ακροατών τους) μέσω των ραδιοφωνικών εκπομπών τους ή μέσω αναρτήσεων και δημοσιευμάτων στην ιστοσελίδα τους www.pressing.gr και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook κ.λπ).

Συγχρόνως η Πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Κουταντέλια, απηγόρευσε στον κ. Κούγια να αναφέρει ότι ο Χρήστος Τσιάτας είναι δόκιμος δημοσιογράφος ηλικίας 53 ετών και να μην αποκαλεί τον ραδιοφωνικό σταθμό »ράδιο – πατάρι».

Η κατατεθείσα αίτησις περιελάμβανε 90 σελίδες με εκατοντάδες προσωπικές δυσφημιστικές τοποθετήσεις των τριών ως άνω προσώπων, αλλά και τοποθετήσεις ανωνύμων με ψευδώνυμα ακροατών, οι οποίες εγένεντο κατά την διάρκεια ραδιοφωνικών εκπομπών, αναρτήσεων στην ιστοσελίδα του σταθμού και στο facebook των συγκεκριμένων προσώπων.

Κάνουμε γνωστό ότι ήδη κατά των συγκεκριμένων προσώπων εκκρεμούν μηνύσεις και αγωγές που θα εκδικασθούν τόσο στα Δικαστήρια της Λαρίσης, όσα και στα αντίστοιχα Δικαστήρια των Αθηνών.

Όλες αυτές οι μηνύσεις και οι αγωγές, αλλά και το σημερινό δικόγραφο των ενενήντα σελίδων, θα ενσωματωθούν σε δικόγραφο – καταγγελία προς το ΕΣΡ, όπου ήδη εκκρεμεί κλήση σε απολογία όλων των υπευθύνων κατά Νόμο του συγκεκριμένου σταθμού, όπου προβλέπονται και πολύ σοβαρές επιπτώσεις όσον αφορά τα πρόστιμα που είναι βέβαιο ότι θα επιβληθούν.

Η σημερινή απόφασις αποτελεί και απόλυτη αποδοκιμασία του συνδικαλιστικού οργάνου, στον οποίο είναι μέλη τα ως άνω πρόσωπα, του ΠΣΑΤ, το οποίο παρέστη διά Δικηγόρου υπέρ των τριών ως άνω προσώπων και εις βάρος του οποίου, ήδη για προηγούμενη τοποθέτησή του υπέρ του δημοσιογράφου Χρήστου Τσούμαρη, το δικηγορικό γραφείο του κ. Αλεξίου Κούγια συντάσσει μήνυση και αγωγή για προσβολή προσωπικότητας.

2) Δύο ημέρες πριν απερρίφθη από την Πρόεδρο Πρωτοδικών Λαρίσης κ. Μυλωνά η αντίστοιχη αίτησις ασφαλιστικών μέτρων του υιού των κ.κ. Λιακούλη και Τσιάτα, Θεοφάνη Τσιάτα, κατά του κ. Αλεξίου Κούγια, να μην αναφέρεται σε αυτόν σε δημόσιες τοποθετήσεις του, διότι δήθεν εξαιτίας δύο αναφορών που είχε κάνει ο κ. Κούγιας στο όνομα του κ. Θεοφάνη Τσιάτα και εξαιτίας των γνωριμιών του κ. Κούγια, δεν ανευρίσκει εργασία ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σε επαγγελματικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους.

Τους αντιδίκους του κ. Κούγια και τον ΠΣΑΤ εκπροσώπησαν οι Δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Λαρίσης κ.κ. Ευαγγελία Λιακούλη – Τσιάτα και Χρήστος Νάστος».