Παράσταση διαμαρτυρίας στο κτήριο όπου στεγάζονται οι Εφορίες Α και Β της Λάρισας πραγματοποίησαν το πρωί τα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων ν. Λάρισας διαμαρτυρόμενοι για τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.

Όπως υποστηρίζουν η συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών δεν ανήκει στην κατηγορία των κακοπληρωτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία πριν το ξέσπασμα της κρίσης το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων δανείων στη χώρα άγγιζε το 10% ενώ με τα πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος προσδιορίζουν το ποσοστό πάνω από το 50%.
Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει το 60% των Επαγγελματοβιοτεχνών να χρωστά σε δημόσιες υπηρεσίες, στα ασφαλιστικά ταμεία και δάνεια.
Ζητούν μεταξύ άλλων τη θεσμοθέτηση ενός μοναδικού ακατάσχετου λογαριασμού ανά επιχείρηση, ο οποίος θα εξυπηρετεί όλες τις οικονομικές λειτουργίες της επιχείρησης, να αφορολόγητο όριο για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες, να διατηρηθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας για τα επόμενα χρόνια, τη δυνατότητα εξαγοράς ή άμεσης εξαγοράς του δανείου που έχει αποδοθεί σε ταμεία κ.α
Αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων συναντήθηκε με τους δ/ντες των ΔΟΥ Λάρισας στους οποίους επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

ert.gr