Τελέστηκε προχθές στο Επιμελητήριο Λάρισας - Κεντρική Αίθουσα Συνεδριάσεων (Ταχ. Διεύθυνση: 2ος όροφος - Παπακυριαζή 44, ΤΚ 41222, Λάρισα) η ορκωμοσία των οκτώ νεοδιοριζόμενων στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας δασκάλων ειδικής αγωγής.

Η προσωρινή Διευθύντρια, κα. Kαίτη Καραγιώργου, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στις νέες δασκάλες ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σας καλωσορίζω όλους και όλες εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας της ΠΕ Λάρισας ως Προσωρινή Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, μέλη της οποία θα γίνεται σήμερα με την ορκωμοσία σας που θα λάβει χώρα εντός ολίγου.

Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών εκτός από τις δημοσιονομικού τύπου διαστάσεις της επέφερε αλλαγές στην ελληνική κοινωνία.

Η ελληνική εκπαίδευση δέχθηκε επιδράσεις ποικιλότροπα και εις βάθος από την εν λόγω οικονομική κρίση μεταξύ αυτών και την  άρση των μόνιμων διορισμών στην τυπική εκπαίδευση.

Σήμερα, για πρώτη φορά έχουμε μόνιμους διορισμούς σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Ο διορισμός σας στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση είναι σημαντικό γεγονός διότι μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά  όλους τους μαθητές καθώς απαντά στις ατομικές διαφορές και τις ειδικές εκπαιδευτικές τους ανάγκες.

Καλή σας σταδιοδρομία και καλή νέα σχολική χρονιά σε όλες».