Συγκροτήθηκε σε σώμα χθες το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που θα έχει ως αποστολή την εξυγίανση της εταιρείας και τη δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους.

Εκτελεστικά μέλη:  Ρώσσιος Χρήστος, πρόεδρος, Χατζηδιαμαντής Αντώνιος, αντιπρόεδρος, Μάνης Παντελεήμων, διευθύνων σύμβουλος. Μη εκτελεστικά μέλη: Γάτσος Πέτρος, Τσιαπάρας, Γεράσιμος. Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη: Βογιατζής Χρήστος, Κερμανίδης Γαβριήλ.

Επίσης, η  Επιτροπή Ελέγχου ανασυστάθηκε ως εξής: Βογιατζής Χρήστος, πρόεδρος, Κερμανίδης Γαβριήλ, μέλος, Τσιαπάρας Γεράσιμος, μέλος.

Η εκλογή των ως άνω μελών του Δ.Σ. και η ως άνω σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου θα τεθούν προς επικύρωση στην κρίση της επόμενης Γενικής Συνέλευσης.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρονται τα εξής: Σήμερα Τετάρτη 14 Απριλίου ορίστηκαν τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, το οποίο συνεδρίασε και συγκροτήθηκε σε σώμα.

Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έχει υποστηρίξει τη λειτουργία της ΕΒΖ και συνεχίζει να εργάζεται στην κατεύθυνση στήριξης της βιωσιμότητας της Βιομηχανίας αλλά και των τευτλοκαλλιεργητών, που την τροφοδοτούν με πρώτη ύλη.

Τις επόμενες μέρες το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΒΖ θα προχωρήσει στην υπογραφή των συμβάσεων με τους αγρότες για το 2016, ενώ ήδη εργάζεται για την εξυγίανση της βιομηχανίας, την εξοικονόμηση κόστους και τη σταδιακή αποπληρωμή των καλλιεργητών. Πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των παραγωγών.

Στην κατεύθυνση εξυγίανσης της ΕΒΖ έχει διαμορφωθεί πλαίσιο συμφωνίας με την πιστώτρια Τράπεζα Πειραιώς, βάσει του οποίου το χρέος θα περιοριστεί στο 1/3 του σημερινού.

Στόχος του Υπουργείου είναι να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Βιομηχανίας, να στηριχθεί η εξυγίανση, η βιωσιμότητα και η ανάπτυξή της, όπως και η λειτουργία των εργοστασίων, με ενίσχυση της τευτλοκαλλιέργειας και αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων.