Οργανωμένες ξεναγήσεις ανακοινώνει η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα το επόμενο διάστημα στην έκθεση "Τάκης Τλούπας. Ταξίδια μιας ζωής".

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 25/6 από τις 18:00 έως 20:00 θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις σε περιορισμένο αριθμό επισκεπτών (έως οκτώ (8)).

Προτείνεται λόγω του περιορισμού ταυτόχρονης παρουσίας στο χώρο και των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ που εφαρμόζονται από το Μουσείο κατά της διάδοσης του κορωνοϊου να κάνετε κρατήσεις στο τηλέφωνο 2410 616266.

Η διάρκεια της κάθε ξενάγησης είναι περίπου 30 λεπτά και θα πραγματοποιείται από την επιμελήτρια της έκθεσης κ. Βάνια Τλούπα.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του φωτογράφου Τάκη Τλούπα, τιμώντας τον Λαρισαίο καλλιτέχνη και διερευνώντας την τέχνη αλλά και τον ίδιο το δημιουργό της.

Ο σχεδιασμός της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από τον πολύπλευρο χαρακτήρα του Τάκη Τλούπα και από την αστείρευτη επιθυμία του για ταξίδια.

Η αγορά της βέσπας και το ταξίδι στο Παρίσι το 1953 στάθηκαν η αφορμή να στηθεί ένα φωτογραφικό ταξίδι με αφετηρία την Ελλάδα και προορισμό την Ευρώπη.

Η έκθεση αποτελείται από σαράντα πέντε ανέκδοτες φωτογραφίες από τη δεκαετία 1950-1970 και απεικονίζουν σκηνές από την ύπαιθρο αλλά και το αστικό τοπίο της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Χρησιμοποιώντας προσωπικές φωτογραφίες από το οικογενειακό αρχείο του αλλά και πολλά προσωπικά του αντικείμενα, η έκθεση επιχειρεί να σκιαγραφήσει φωτογραφικά την πολυσχιδή προσωπικότητα του Τάκη Τλούπα που ταυτίστηκε με τη γη και τους ανθρώπους της, ένας ξυλογλύπτης που «λοξοδρόμησε» για να αφεθεί στη γοητεία των αντικατοπτρισμών, των καθρεφτισμάτων και των αντανακλάσεων και δεν έμεινε στα όρια του τόπου του αλλά ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική.

Σύλληψη, σχεδιασμός και επιμέλεια έκθεσης: Βάνια Τλούπα.