Μία ακόμη ενδιαφέρουσα εμπειρία είχαν οι εκπαιδεύομενοι του 2ου ΣΔΕ Λάρισας, κρατούμενοι του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας. Δέχθηκαν την επίσκεψη του πανεπιστημιακού κ. Δημήτρη Κουρέτα καθώς και μεταπτυχιακών φοιτητών του και συνομίλησαν μαζί τους για θέματα ενδιαφερόντων τους.

Ο καθηγητής του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μίλησε στους εκπαιδευόμενους για επιχειρηματικές προοπτικές απασχόλησης στο χώρο της φυτικής και ζωικής διατροφής, αλλά και στον τομέα της μεταποίησης στην Ελλάδα της κρίσης.

Επίσης, τους μίλησε για τα πλεονεκτήματα καλλιεργειών που ευδοκιμούν στη χώρα μας, αλλά και τροφών που μπορούν να παραχθούν. Στο τέλος απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με επιχειρηματικές σκέψεις εκπαιδευόμενων που έχουν στην κατοχή τους γεωργικές εκτάσεις, αλλά και για την υγιεινή διατροφή και τα γνωρίσματά τους. Τέλος, απάντησε και σε ερωτήσεις για τα μυστικά της σωστής διατροφής των ανθρώπων που αθλούνται συστηματικά και εντατικά, δεδομένου ότι ο κ. Κουρέτας έχει συμμετάσχει σε ομάδες συμβουλευτικής Ελλήνων και ξένων αθλητών. Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν από αυτή τη συνάντηση και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος που συνόδευαν τον γνωστό πανεπιστημιακό.

ert.gr