Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας, διοργανώνουν ενημερωτική ομιλία με θέμα «ΠΡΟΛΗΨΗ & ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ», στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Λάρισας (28ης Οκτωβρίου 9) την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019  και ώρα 07:00 μ.μ..

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερη κακοήθη νόσο στις γυναίκες και τη δεύτερη αιτία θανάτου σε όλο το γυναικείο πληθυσμό.

Κάθε χρόνο εμφανίζονται περίπου 270.000 νέες περιπτώσεις στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η συχνότητα αυτή παρουσιάζει αυξητική τάση.

Όταν ο καρκίνος του μαστού διαγνωσθεί σε αρχικό στάδιο μπορεί να είναι και 100% ιάσιμος και είναι σημαντικό να δίνεται βαρύτητα στον ετήσιο προληπτικό έλεγχο για όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα από την ομάδα κινδύνου στην οποία ανήκουν.

Συντονιστής ομιλιών:
Κωνσταντίνος Χατζηθεοφίλου
Ομοτ. Καθηγητής Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Πρόεδρος Επιστ. Συμβουλίου ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Ομιλήτριες:

Πουλτσίδη Αντιγόνη
Θέμα: Πρόληψη – Διαγνωστική Προσέγγιση του Καρκίνου του Μαστού
Χειρουργός Μαστού
Επίκ. Καθηγήτρια Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ριζούλη Βασιλική
Θέμα:Θεραπευτική προσέγγιση στον Καρκίνο του Μαστού
Παθολόγος – Ογκολόγος
Επιστ. Υπεύθυνη Μονάδας Παθολογικής Ογκολογίας ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Σιμοπούλου Φωτεινή
Θέμα: Ακτινοθεραπεία στον καρκίνο του μαστού
ΑκτινοθεραπευτήςΟγκολόγος
Συνεργάτης ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί η Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Πάτσγουορκ, κα. Μάνια Χατζηιωαννίδη η οποία θα μοιραστεί με τους συμμετέχοντες την εμπειρία της και θα δωρίσει HeartPillows στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας, εγκαινιάζοντας μία νέα συνεργασία για την ανακούφιση των γυναικών που υποβάλλονται σε χειρουργεία μαστού.  

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας είναι η μεγαλύτερη γενική και μαιευτική ιδιωτική κλινική της Θεσσαλίας με δυναμικότητα πλέον των 200 κλινών, απασχολεί άνω των 340 μισθοδοτούμενους εργαζόμενους και συνεργάζεται με περισσότερους από 350 ιδιώτες ιατρούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2410996110 ή στο email:marketing.thessalias@iaso.gr