Στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού κινηματογράφου Τρικάλων πραγματοποίησε χθες την πρώτη του ανοικτή ομιλία ο Γιάννης Ραγκούσης. Ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τους παρευρισκόμενους που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ίδρυση της νέας προοδευτικής παράταξης.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτέλεσε την κορύφωση της τριήμερης περιοδείας του στην Θεσσαλία για "την Ελλάδα της παραγωγής και της καινοτομίας". Το πρόγραμμα των 3ημερων ήταν το εξής:
Κυριακή 1 Οκτωβρίου
Ο Γιάννης Ραγκούσης αναχώρησε για την Θεσσαλία, όπου τον περίμεναν τοπικά στελέχη, φίλοι και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του.
Το μεσημέρι της Κυριακής βρέθηκε σε Μονάδα Προβατοτροφίας στην Καρδίτσα όπου ξεναγήθηκε από τους ιδιοκτήτες και έκανε την εξής δήλωση:
"Αυτό είναι για εμένα ένα σπουδαίο success story παραγωγικής ανάπτυξης. Ο Δημήτρης Πολυτεχνείο, ο Νίκος ΑΣΟΕΕ, πήραν στα χέρια τους μια μονάδα Προβατοτροφίας και το μέλλον τους ανήκει. Για να έχετε μια ιδέα, το αγελαδινό γάλα ανά κιλό έχει μέση τιμή περίπου 0,40 € ενώ το πρόβειο γάλα 0,95 € και παραπάνω"
Δευτέρα 2 Οκτωβρίου
Το πρωί της Δευτέρας ο Γιάννης Ραγκούσης επισκέφτηκε το ΤΕΙ Λάρισας (φωτό πάνω). Εκεί συνάντησε τον κ. Αλέξανδρο Παπαχατζή, Διευθυντή δεντροκηπευτικών και εδαφικών πόρων στο ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και παρουσίαση τεχνικών αεροπονίας που εφευρέθηκαν από τη NASA από την Δρ. Χρυσούλα Παπαϊωάννου.
Αργότερα μέσα στη μέρα, ο Γιάννης Ραγκούσης παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στο ξενοδοχείο Διόνυσος.

Τρίτη 3 Οκτωβρίου
Την Τρίτη ο Γιάννης Ραγκούσης επισκέφτηκε τα Τρίκαλα όπου συναντήθηκε με στελέχη και επισκέφτηκε τοπικές αρχές και επιχειρήσεις. Στη συνέχεια επισκέφτηκε την Οινοποιία Τσιλιλή όπου συνάντησε από τον κ Τσιλιλή και τους εργαζόμενους της επιχείρησης. Μετά τη συνάντηση ο Γιάννης Ραγκούσης έκανε την εξής δήλωση:
"Η Ελλάδα που παράγει και εξάγει αλλά υφίσταται αθέμιτο ανταγωνισμό και κακομεταχείριση από το κράτος. Η μόνη που μπορεί να δωσει θέσεις εργασίας καθώς και παραγωγική ανάπτυξη."
Αργότερα μέσα στη μέρα ο Γιάννης Ραγκούσης επισκέφτηκε το Δημαρχείο Καλαμπάκας και συναντήθηκε με τη δημοτική αρχή και τους εργαζόμενους.
Τετάρτη 4 Οκτωβρίου
Την Τετάρτη θα μεταβεί στον Βόλο όπου θα συναντηθεί με στελέχη και υποστηρικτές και θα παραχωρήσει συνέντευξη στο Βόλος ΤV.
Πέμπτη 5 Οκτωβρίου
Την Πέμπτη ξεκινάει σειρά 15 Facebook live θεματικών συζητήσεων με 35 ομιλητές για 5 βδομάδες μέσα από την επίσημη σελίδα του στο Facebook.