Το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, έρχεται στην Λάρισα το Σάββατο 23 Απρίλη, με σύνθημα «’Αλλαξε τον Κόσμο το έχει ανάγκη». Είναι η κορύφωση της δραστηρίοτητας της οργάνωσης μας όλου του προήγουμενου διαστήματος. Καλεί όλους τους μαθητές να συμμετέχουν. Μαθητές οι οποίοι προβληματίζονται για το μέλλον τους, για το αν θα μπορέσουν να σπουδάσουν ή αν βρουν μια δουλεία και με τι όρους. Μαθητές οι οποίοι αγανακτούν να βλέπουν τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζουν τόσο οι πρόσφυγες, όσο και οι ίδιες οι λαικές οικογένειες της χώρας μας. Νέους που αγανακτούν με τους πολέμους των μέγαλων και «καλών» καπιταλιστικών  ενώσεων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, που οδήγουν εκατομμύρια κόσμου να ξεριζόνεται από τα σπίτια τους, για να κέρδιζουν αυτοί καθημερινά.

Γι’αυτό και ο χαρακτήρας του Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ δεν θα μείνει έξω από τις πολιτικές εξελίξεις. Αντίθετα, μέσα από ολή την δραστηρίοτητα των μέλων και φίλων της ΚΝΕ μπροστά στο Φεστιβάλ, αναδεικνύονται αυτές οι πλευρές, δίνοντας απαντήσεις στις ανησυχείες των συμμαθητών μας , για το σύστημα που γεννάει φτώχεια, εξαθλίωση, προσφυγιά και μεταναστεύση.

  Είναι το σύστημα που υποστηρίζει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και όλες οι προηγούμενες, μαζί με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Κριτήριό τους είναι η κερδοφορία των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, παώντας πάνω στα ήδη τσακισμένα δικαιώματα του λαού. Γι’ αυτό, περνάνε και μια σειρά από αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία αποσκοπούν στην αύξηση των κερδών των λίγω με το μικρότερο δυνατό κόστος για αυτούς. Ένα από αυτά είναι το ασφαλιστικό το οποίο θέλει να φέρει υ κυβέρνηση στη βουλή για ψήφηση, και δεν πρέπει να αφήνει καθόλου αδιάφορη τη νεολάια. Διότι αυτές τις αποφάσεις τις ΕΕ και του ΝΑΤΟ που στηρίζει η κυβέρνηση, γεννούν τους πολέμους στη Συρία, χθες στη Λιβύη και σε μια σειρά χώρες απλά και μόνο για το κέρδος τους. 

 Από την άλλη η εγκληματική Χρυσή Αυγή, συνεχίζει να πετάει το φασιστικό της δηλητήριο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενώ ταυτόχρονα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα προνόμια των εφοπλιστών και των βιομηχάνων ζητώντας μια σειρά μέτρα φοροευλάφρυνσης για αυτούς.

 Όλες αυτές οι εξελίξεις δεν αφήνουν ανεπηρέαστο το σχολείο, το οποίο με βάση τα συμφέροντα τους, το διαμορφώνουν για να το φέρουν στα μέτρα τους. Γι’ αυτό και το φετινό θέμα του μαθητικού φεστιβάλ, θα αφορά το ρόλο του σχολείου στην εποχή μας, κα τις θέσεις του κόμματός μας για το σχολείο που έχουμε ανάγκη.

 Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση το σημερινό σχολείο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.Αυτό το σχολείο των χιλιάδων ελλείψεων το μόνο που καταφέρνει είναι να κάνουν την μόρφωση ενα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα για τα παιδιά των λαικων οικογενειών.Εμέις θέλουμε ενα σχολείο το οπίο να είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά αλλά και θα μορφώνει ολόπλευρα χωρίς διακρίσεις.Αυτό που θέλουμε κύρια να συζητήσουμε στο φεστιβαλ είναι η πρόταση του κομματός μας για το ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο,ουσιαστικά για το σχολείο που έχουμε σήμερα ανάγκη.

Με αφορμή λοιπόν το μαθητικό φεστιβάλ, καλούμε όλα τα παιδία των λαικών οικογενειών, να ενώσουμε τις φωνές μας και την δυναμή μας λέγοντας οτι εμείς δεν δεχόμαστε ότι το «σύγχρονο» και το «νέο» είναι η χειρότερη ζωή. Πως αγανακτόυμε με την αδικία, τους πολέμους, την φτώχεια. Να δηλώσουμε οτί δεν καθόμαστε στα αυγά μας, οπώς καθημερινά μας μαθαίνουν στο σχολείο, αλλά αμφισβητούμε, κρίνουμε και δρούμε. Για να πάρουν τα όνειρα μας εκδίκηση.

Το πρόγραμμα του Μαθητικού Φεστιβάλ. 

Καλλιτεχνικές δραστηρίοτητες ενάντια στον πόλεμο και την προσφυγιά.

Συναυλία με τους Εναλλάξ.

Συζήτηση με θέμα « Το Εννιαίο δωδεκάχρονο σχολείο, σύγχρονης γενικής παιδείας»

Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα hip-hop.

Συναυλία με το μαθητικό συγκρότημα “Luminosity”

Μουσική απο DJ