Δύο ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις που αφορούσαν αφενός στα προβλήματα που υπάρχουν με τις διαδικασίες απονομής συντάξεων, αλλά και τα θέματα που ανέκυψαν για τους λογιστές λόγω της πανδημίας του covid-19, τέθηκαν επί τάπητος στην προχθεσινή διαδικτυακή συνεδρίαση της Τοπικής Διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Η πρώτη ήταν από τον Αλ. Τζιούρη, προϊστάμενο Α΄ Τμήματος Εξωτερικών Ελέγχων ΠΕΚΑ Θεσσαλίας και Α΄ Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Συντάξεις, Εφάπαξ, σχετικά με την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που κατατίθεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων» και προβλέπει σειρά ρυθμίσεων, με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής των συντάξεων.

Η δεύτερη παρέμβαση ήταν της Αικ. Παπανάτσιου, αναπληρώτρια Τομεάρχη Οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργού Οικονομικών, αφορούσε τόσο στα διαχρονικά προβλήματα των οικονομολόγων και των λογιστών, όσα και σε εκείνα που προέκυψαν λόγω της πανδημίας covid-19.

Ο Αλ. Τζιούρης αναφέρθηκε, τόσο στα τεχνικά προβλήματα, όσο και στα συνταγματικά ζητήματα, που αναμένεται να δημιουργηθούν από τη διαδικασία εμπλοκής ιδιωτών, πιστοποιημένων δικηγόρων, φοροτεχνικών και λογιστών στη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων, τονίζοντας πως η επιτάχυνση έκδοσης των αποφάσεων συνταξιοδότησης, που αποτελεί στόχο πρωταρχικής σημασίας, θα μπορούσε να επιτευχθεί αποτελεσματικότερα, μέσω της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών και του εκσυγχρονισμού των πληροφοριακών συστημάτων του ΕΦΚΑ και του συστήματος ΑΤΛΑΣ.

Η κ. Παπανάτσιου αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της, κατά τη θητεία της στο Υπουργείο Οικονομικών, για την επίλυση των προβλημάτων των Οικονομολόγων και των Λογιστών, άκουσε με προσοχή τα προβλήματα των οικονομολόγων, όπως τα παρουσίασαν τα μέλη της διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας και υποσχέθηκε να συμβάλλει ως προς την αντιμετώπιση και την επίλυσή τους, καθώς έχουν άμεση επίπτωση στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ακόμη, η κ. Παπανάτσιου αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του επιστημονικού ρόλου του Οικονομικού Επιμελητηρίου, δεσμεύτηκε να συνδράμει στην αναβάθμιση της συνεργασίας της με τον Πρόεδρο, Ηλία Κοτσιμπογεώργο, και τα μέλη της Τοπικής Διοίκησης του 7ου Π.Τ. Ο.Ε.Ε.

Στην συνεδρίαση παραβρέθησαν ο Ηλ. Κοτσιμπογεώργος, ο Ευ. Αναγνωστόπουλος, ο Ι. Μαργαριτόπουλος, ο Χρ. Ισαακίδης, ο Μαργαρίτης Τσουλούφης και ο Νικ. Νάτσιος.