Αντιπροσωπεία της "Λαρισαίων Κοινόν" συμμετείχε στην εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στο μνημείο που βρίσκεται στην συνοικία Αβέρωφ. 

Έθεσε όμως τόσο στον πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων όσο και στον περιφερειάρχη και στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης τις εξής προτάσεις:

-    Ουσιαστική αναβάθμιση της εκδήλωσης με: Συμμετοχή των μαθητών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με ομιλίες και οργάνωση ομάδων για την εκπόνηση project με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους.

-    Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - Παιδαγωγικό τμήμα και τμήμα Ιστορίας .

-    Θέσπιση χρηματικών βραβείων για σχετικές Μεταπτυχιακές-Διδακτορικές έρευνες και εργασίες.

-    Παρουσίαση των εργασιών σε ημερίδα σε δημοτικό χώρο υπό την αιγίδα του Δήμου.

-    Διοργάνωση μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων με Ποντιακά και Μικρασιατικά συγκροτήματα.

-    Αποστολή με έξοδα του Δήμου και της Περιφέρειας αντιπροσωπειών μαθητών και φοιτητών στις αλύτρωτες πατρίδες του Πόντου, της Καππαδοκίας, της Ανατολικής Θράκης και της Ιωνίας για βιωματική εμπειρία και ουσιαστική γνώση της Ιστορίας του Ελληνισμού.

-    Διοργάνωση Παγκόσμιου Συνεδρίου με πρόσκληση αναγνωρισμένων ιστορικών με θέμα τη Γενοκτονία των Ποντίων και τη μη δικαίωση της.

Το έγκλημα της Γενοκτονίας δεν παραγράφεται. Είναι επιτακτική η ανάγκη να αναγνωριστεί διεθνώς αυτή η τραγωδία και η Τουρκία να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί απέναντι στην ιστορία.

Δεν υπάρχει χώρος ούτε στην άγνοια ούτε στη λήθη. Η ιστορική μνήμη παραμένει άσβεστη, ώστε να διδαχθούν οι νεότερες γενιές τα μαρτύρια που υπέστησαν οι Πόντιοι αδελφοί μας. Είναι χρέος μας απέναντι στα αθώα θύματα αυτής της Γενοκτονίας.

Τα παραπάνω είναι  σε συνέχεια του ψηφίσματος που καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 19/5/20, το οποίο  έγινε δεκτό με συντριπτική πλειοψηφία. Ελπίζουμε ότι οι  προτάσεις μας , που είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής, θα υιοθετηθούν, θα συμπληρωθούν και θα υλοποιηθούν σύντομα.