Έκκληση για συμμετοχή στην Πανελλαδική κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας για τη διεκδίκηση των «Υπέρ Αγνώστων» ενσήμων απεύθυνε το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Λάρισας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.
Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Λάρισας κ. Γιώργος Βαλώζος επεσήμανε ότι η  «συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προκλητικά κοροϊδεύει τους οικοδόμους εδώ και 3 χρόνια με ψεύτικες υποσχέσεις για την αναγνώριση και διανομή των «Υπέρ Αγνώστων» ενσήμων. Η κυβέρνηση αυτή έχει οδηγήσει χιλιάδες συναδέλφους να μην μπορούν να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης  ως συνέπεια της μακρόχρονης ανεργίας των τελευταίων ετών και της κλοπής της ασφάλισης που όλοι έχουν βιώσει.
Η αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, που αντιπροσωπεύουν πραγματικές ημέρες εργασίας, για τις οποίες ο ασφαλιστικός φορέας έχει εισπράξει και συνεχίζει να εισπράττει πολλά  εκατομμύρια ευρώ από τις ασφαλιστικές εισφορές, είναι η επιστροφή στους οικοδόμους της κλεμμένης ασφάλισης τους. Σ’ αυτή την περίπτωση την ασφάλιση την κλέβει το ίδιο το κράτος, αφού εισπράττει τα χρήματα και δεν αποδίδει τα ένσημα στους οικοδόμους. Ακόμη και η τακτοποίηση των ημί-υπαίθριων και των αυθαιρέτων υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές που μπαίνουν στο λογαριασμό «υπέρ αγνώστων».
Οι οικοδόμοι ζητούν «εδώ και τώρα να μας δοθούν τα ένσημα που έχουμε δουλέψει. Δεν κάνουμε πίσω από αυτόν τον αγώνα. Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, έχει σοβαρές ευθύνες που αναγκάζει τους οικοδόμους στα 60 και 65 τους χρόνια να ψάχνουν για μεροκάματο, να ανεβαίνουν στο μαδέρι ακόμη και να σκοτώνονται όπως ο συνάδελφος μας στο γήπεδο της ΑΕΚ. Για να πετύχουμε τον στόχο πρέπει η κινητοποίηση της παρασκευής στην Αθήνα να έχει συμμετοχή, να φανεί η δυναμική του κλάδου.Καλούμε λοιπών όλους τους οικοδόμους, ανεξάρτητα από την ηλικία, να συμμετέχουν στην Πανελλαδική πανοικοδομική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στην Αθήνα».
Το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λάρισας για την ενίσχυση της συμμετοχής ναυλώνει δωρεάν πούλμαν που θα αναχωρήσει στις 6 το πρωί της Παρασκευής από το ΕΚΝΛ. Για περισσότερες πληροφορίες καλούνται οι οικοδόμοι  να επικοινωνήσουν με το Συνδικάτο για διευκρινήσεις και για να δηλώσουν συμμετοχή στην κινητοποίηση.

ert.gr