Πλήθος Λαρισαίων βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, όπου εγκαινιάστηκε η έκθεση «Ταξίδια μιας ζωής», μια σειρά φωτογραφιών του εμβληματικού φωτογράφου Τάκη Τλούπα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Λαρισαίου καλλιτέχνη.

Η έκθεση αποτελείται από σαράντα πέντε ανέκδοτες φωτογραφίες τραβηγμένες κατά τις δεκαετίες 1950-1970 και απεικονίζουν σκηνές από την ύπαιθρο αλλά και το αστικό τοπίο της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Παρουσιάζονται επίσης  φωτογραφίες από το οικογενειακό αρχείο του αλλά και πολλά προσωπικά του αντικείμενα επιχειρώντας έτσι να σκιαγραφηθεί φωτογραφικά η πολυσχιδής προσωπικότητα του Τάκη Τλούπα.

Για το έργο του Τάκη Τλούπα μίλησαν ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, Κωνσταντίνος Λούλης, ο δημοσιογράφος της Καθημερινής Νίκος Βατόπουλος και η κόρη του Τάκη Τλούπα, Βάνια Τλούπα.

Ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο του Λαρισαίου καλλιτέχνη, σημειώνοντας πως οι φωτογραφίες της Λάρισας «ήταν το μεγάλο στούντιο του Τάκη Τλούπα».

Ο κ. Λούλης αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς που συνέδεαν την οικογένειά του με αυτή του Τάκη Τλούπα, σημειώνοντας πως έχει παιδικές αναμνήσεις από τον λαρισαίο φωτογράφο και εξέφρασε την ελπίδα τα εγγόνια του Τάκη Τλούπα να συνεχίσουν την προσπάθεια ανάδειξης του μεγάλου έργου του, ακριβώς όπως κάνει σήμερα η κόρη του, Βάνια.

Ιδιαίτερα συγκινημένη η Βάνια Τλούπα τόνισε πως το έργο του Τάκη Τλούπα ανήκει σε όλους, δηλώνοντας περήφανη και τυχερή που είναι κόρη του.

Ο κ. Βατόπουλος εστίασε στις πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη Λάρισα, εξαίροντας το έργο του Τάκη Τλούπα.

tinealarissa.gr