Έντονες διαμαρτυρίες διατυπώνουν κάτοικοι της περιοχής της Νέας Σμύρνης, καταγγέλλοντας ότι κάθε βράδυ σχεδόν ακόμη και ανήλικοι αναπτύσσουν παραβατική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να προκαλούνται φθορές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία ενώ απουσιάζει το αίσθημα ασφάλειας, ειδικά τις βραδινές ώρες. Σήμερα το πρωί έγινε σύσκεψη στο Δημαρχείο Λαρισαίων με τη συμμετοχή της ηγεσίας της αστυνομικής διεύθυνσης, κατοίκων της περιοχής και του Δημάρχου, Απόστολου Καλογιάννη, ώστε να αναζητηθούν λύσεις.
Λύσεις απολύτως απαραίτητες καθώς τα περιστατικά είναι πάρα πολλά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού διαμερίσματος Κώστα Ζέβλα. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι δεν μπορεί να καταγράφεται συνεχώς φθορά, τόσο ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, όπως μάλιστα έγινε χθες το βράδυ, καθώς άγνωστοι έσπασαν τον δημοτικό φωτισμό αλλά και πλάκες στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην περιοχή. Παράλληλα, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου σημειώνει πως δεν θέλει να πιστεύει ότι υπάρχουν αστυνομικοί, οι οποίοι φοβούνται να παρέμβουν ακόμη και να κυκλοφορήσουν σε συγκεκριμένες περιοχές της Νέας Σμύρνης, με τη λέξη «άβατο» πάντως να χρησιμοποιείται από τους κατοίκους της περιοχής που συμμετείχαν στη σημερινή σύσκεψη.
Όλα τα θέματα θα εξεταστούν φέρεται να είπε στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας, ενώ από την άλλη ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, σε δηλώσεις του σημείωσε ότι από εδώ και πέρα όταν υπάρχει φθορά δημόσιας περιουσίας θα γίνονται και οι απαραίτητες νομικές κινήσεις από την πλευρά του δήμου Λαρισαίων.
thessaliatv.gr (Χρυσόστομος Τρίμμης)