Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η στάση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημήτρη Τάχου, καθώς, όπως αποκαλύπτει το kosmoslarissa.gr, από την αντιπαραβολή των παρόντων με τον πλήρη κατάλογο των συμβούλων του δημοτικού συμβουλίου στα πρακτικά των συνεδριάσεων τα οποία βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Δήμου, οι έχοντες υπερβεί τις απουσίες σε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις ανέρχονται σε 17 άτομα!

Πως είναι δυνατόν να απουσιάζουν τόσοι σύμβουλοι από το 2014 μέχρι σήμερα; Πόσοι εξ΄αυτών είναι δικαιολογημένοι; Είναι εικόνα Δημοτικού Συμβουλίου αυτή; Ο πρόεδρος του Σώματος οφείλει μια πειστική εξήγηση για την επιλεκτική του κρίση και την αυθαίρετη, όπως προκύπτει, εφαρμογή του κανονισμού. 

Ο χειρισμός του όλου ζητήματος πλήττει αναμφίβολα το κύρος του θεσμού. Ο κ. Τάχος όφειλε να ενημερώσει τουλάχιστον το Σώμα για τις κινήσεις του και μάλιστα εγκαίρως, ώστε να γνωρίζουν τόσο τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και οι δημότες πως έχουν τα πράγματα. Η όλη κατάσταση δημιουργεί απορία στα μάτια των πολιτών, σε μια περίοδο ιδιαίτερης αμφισβήτησης προς τον πολιτικό κόσμο. Η ανικανότητα διαχείρισης ενός απλού ζητήματος εφαρμογής του κανονισμού είναι ενδεικτική της ποιότητας μέρους του πολιτικού προσωπικού που καλείται να μας βγάλει από την κρίση.

Παραμένει πάντως η απορία αν η δημοτική αρχή έχει γνώση όλων αυτών. Μάλλον ήρθε η ώρα να μιλήσει και να πάρει θέση ο δήμαρχος.

Οι έχοντες υπερβεί τις τρεις συνεχόμενες απουσίες από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με αλφαβητική σειρά, είναι οι εξής:

Από την παράταξη Καλογιάννη:

1) Αδαμόπουλος Θάνος

2) Αντωνίου Νέστωρ

3) Βαγενά Αγγέλα

4) Γελαλή Τζένη

5) Μπουσμπούκης Γιάννης

6) Πράπας Κώστας

7) Σουλούκου Άσπα

8) Τσιαούσης Κώστας

Από την παράταξη Καραλαριώτου

1) Μπάρας Νίκος

2) Παπαδημητρίου Βασίλειος

Από την παράταξη Τζανακούλη

1) Γεωργούλης Αλέξης

2) Τερζούδης Χρήστος

3) Τζανακούλης Κώστας

Από την παράταξη Διαμάντου

1) Ζιαζιά – Σουφλιά Αικατερίνη

2) Ξηρομερίτης Μάριος

Από την παράταξη Νασιώκα

1) Νασιώκας Έκτωρ

Από την παράταξη Λαμπρούλη (Λαϊκή Συσπείρωση)

1) Κρίκκης Πέτρος

Κ.Τ.