Η δυναμική της Λάρισας, ως ισχυρής πόλης με ιδιαίτερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά, καταδεικνύεται σχεδόν καθημερινά. Μετά την μεγάλη επιτυχία της Agρothessaly, όπου αυτή η δυναμική αποτυπώθηκε με εμφατικό τρόπο, βάσει των αριθμών, έρχεται μια  άλλη επιλογή, με άλλα χαρακτηριστικά, να επιβεβαιώσει αυτή τη κατάσταση.
Ο λόγος για την επιλογή της Διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ 3, να ξεκινήσει από την πόλη της Λάρισας, τη νέας της πρωτοβουλία για μετάδοση, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, του κεντρικού δελτίο ειδήσεων από μια περιφερειακή πόλη.
Η αρχή γίνεται σήμερα από τη Λάρισα. Στελέχη της ΕΡΤ 3, βρέθηκαν στη Λάρισα και σε συνεργασία με ανθρώπους του Δήμου Λαρισαίων, έκαναν ανίχνευση διάφορων σημείων, που θα μπορούσαν να στηθεί το στούντιο, απ ΄που θα γίνει η μετάδοση. 
Οπως ήταν φυσικό, ο συνδυασμός της εικόνας του Α' Αρχαίου Θεάτρου και του πεζοδρόμου της Βενιζέλου, που προτάθηκε από τους ανθρώπους του Δήμου,  ήταν ιδιαίτερα ελκυστικός για τα στελέχη της ΕΡΤ3.
Ετσι το στούντιο θα στηθεί στον τελευταίο όροφο του οργανισμού Lido  – Kλίμαξ, με το Αρχαιο Θεάτρο και τον πεζόδρομο της Βενιζέλου να αποτελούν σκηνικό του δελτίο ειδήσεων.
Εντωμεταξύ, χθες βράδυ, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, βγήκε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, σε απευθείας σύνδεση από την Αθήνα, όπου βρίσκεται για υποθέσεις του Δήμου. Ο δήμαρχος εξήρε την προσπάθεια της ΕΡΤ 3 και μίλησε επιγραμματικά  για τη δυναμική που αναπτύσσει η Λάρισα.
Το δελτίο ειδήσεων από τη Λάρισα θα μεταδοθεί σήμερα το βράδυ στις 7 μ.μ. από τις συχνότητες της ΕΡΤ3.