Σπουδαίες επιδόσεις σημείωσαν και φέτος οι Λαρισαίοι μαθητές που διαγωνίστηκαν στη δεύτερη φάση των πανελλήνιων διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με την επωνυμία «Ευκλείδης», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου.

13 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού ξεχώρισαν σε αυτό το στάδιο μιας πολύ απαιτητικής διαγωνιστικής διαδικασίας και προκρίθηκαν στην Τρίτη και τελική φάση του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός αυτός είναι η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ο Αρχιμήδης».

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 22 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, στο κτίριο του Νέου Χημείου, οδός Ναυαρίνου 13Α, (μεταξύ Μαυρομιχάλη και Χαρ. Τρικούπη) στις 09.00 π.μ.

Υπενθυμίζουμε ότι στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα θα απονεμηθούν μετάλλια σε όσους διακριθούν, ενώ από τους διακριθέντες θα στελεχωθούν οι Εθνικές ομάδες των Μαθηματικών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στις διεθνείς διαγωνιστικές διαδικασίες που θα επακολουθήσουν (Βαλκανιάδα, Διεθνή Ολυμπιάδα).

Η διοίκηση της Ε.Μ.Ε. Λάρισας συγχαίρει τους διακριθέντες μαθητές και εύχεται κάθε επιτυχία και στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Η λίστα των επιτυχόντων μαθητών είναι η εξής:

Γ’ Λυκείου

Γκίνης Χρήστος 1ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ρεϊτάν Αλβέρτος 4ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Β’ Λυκείου

Καραπιδάκης Γεώργιος 5ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Α’ Λυκείου

Ζιώγα Ευδοξία ΓΕΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Κακαές Βάϊος-Κων/νος ΕΚΠ/ΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Κομισόπουλος Αχιλλέας ΕΚΠ/ΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Ντακούλας Αλέξανδρος ΕΚΠ/ΡΙΑ Μ.Ν. ΡΑΠΤΟΥ
ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΚΠ/ΡΙΑ ΡΑΠΤΟΥ

Β’ Γυμνασίου

Μπέλλος Παναγιώτης 15ο ΓΥΜΝ. ΛΑΡΙΣΑΣ
Ντάνα Χαρίκλεια ΕΚΠ/ΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Παπαϊωάννου Γιάννης 4ο ΓΥΜΝ. ΛΑΡΙΣΑΣ
Τανός Γιώργος ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Τζίκας Αθανάσιος ΕΚΠ/ΡΙΑ Μ.Ν. ΡΑΠΤΟΥ

Στο μεταξύ διεξάγεται αύριο 15 Φεβρουαρίου ο νέος μεγάλος καινοτόμος διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με την επωνυμία «Πυθαγόρας» που αφορά μαθητές από β’ δημοτικού έως και Γ’ γυμνασίου.

Η Ε.Μ.Ε. όρισε ως εξεταστικό κέντρο το κτίριο του τμήματος Διοίκησης επιχειρήσεων και του τμήματος Ψηφιακών συστημάτων, του campus Γαιόπολις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Παρακαλούνται οι υποψήφιοι να βρίσκονται στο εξεταστικό κέντρο το αργότερο 8:30π.μ.

Παράλληλα θα λειτουργήσουν τέσσερα ακόμα εξεταστικά κέντρα στα Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη, Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου, Σχολή Καραβάνα και Εκπαιδευτήρια Δράκου.