Ο Αν.Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτήςΝ. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, προέβηστην ακόλουθη δήλωση: «Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, μια ημέρα που θεσπίστηκε και τιμάται σε όλο τον κόσμο, έχει ως στόχο την κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία.
Η αντιμετώπισή τους από μια ευνομούμενη πολιτεία, αποτελεί δείκτη πολιτισμού της. Στη χώρα μας αυτό το αγνοούμε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.
Τα Άτομα με Αναπηρία δεν έχουν ούτε ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας, ούτε ισότιμη αντιμετώπιση από την πολιτεία, και τούτο είναι κάτι που βαραίνει όλες τις Κυβερνήσεις διαχρονικά.
Οφείλουμε, λοιπόν, όλοι μας, να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις, που θα επιτρέψουν την ισότητα και την ισοτιμία σε όλους τους κοινωνικούς τομείς, για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κάποια μορφή αναπηρίας.
Άλλωστε καλό είναι να έχουμε κατά νου, πως «Ανάπηρος», μπορεί να καταστεί ο καθένας μας, οποιαδήποτε στιγμή της ζωής του.
Η μεγάλη Αφροαμερικανίδα ποιήτρια Μάγια Αγγέλου, έλεγε, πως “Εάν προσπαθείς συνεχώς να είσαι κανονικός, ποτέ δεν θα μάθεις πόσο καταπληκτικός μπορείς να είσαι”.
Αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν πόσο καταπληκτικοί είναι.
Εμείς;;»