Με τη φράση "καλώς τους κι ας άργησαν" ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ και βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, σχολίασε την Υπουργική Απόφαση που μετά από καιρό "ξεμπλοκάρει" συμψηφισμό ενέργειας στον αγροτικό τομέα (netmetering).
Αναλυτικότερα, ο κ. Κέλλας επεσήμανε: «Αναφορικά με τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης για τον συμψηφισμό ενέργειας στον αγροτικό τομέα, δηλώνω την ικανοποίηση μου αλλά και την δυσαρέσκειά μου ταυτόχρονα.
Ικανοποίηση, γιατί επιτέλους η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ “ξύπνησε” και ενεργοποιεί την ρύθμιση από το 2014 για το netmetering, ρύθμιση που άφηνε να αραχνιάζει στα συρτάρια των Υπουργείων εδώ και δυόμιση χρόνια, ρύθμιση που θα δώσει πνοή στον πρωτογενή τομέα.
Δυσαρέσκεια, γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος και χρήμα, εξαιτίας της ανικανότητας και αδιαφορίας των Κυβερνώντων.
Την διετία 2012 – 2014, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγροτικών Φωτοβολταικών και το ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας, αναδείξαμε την αναγκαιότητα να νομοθετηθεί ο συμψηφισμός ενέργειας (netmetering) ώστε μέσα από την αυτοπαραγωγή να μειωθεί δραστικά το κόστος παραγωγής για  αγρότες και κτηνοτρόφους.
Είδαμε τις προσπάθειές μας να αποδίδουν καρπούς το καλοκαίρι του 2014, με την τότε Κυβέρνηση να νομοθετεί σχετική ρύθμιση, προβλέποντας συγχρόνως τη χρηματοδοτική ενίσχυση των αγροτών μέσω του ΠΑΑ 2014 – 2020.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια τότε καταψήφισε την ρύθμιση, χαρακτηρίζοντάς την κοροϊδία!!! Κάλλιο αργά όμως, παρά ποτέ, έρχονται σήμερα και  δημοσιεύουν την ίδια εφαρμοστική Υπουργική Απόφαση!!!
Καθώς μάλιστα η ιδέα ένταξης των αγροτών στο net metering  ξεκίνησε από το Νομό μας, αναμένουμε άμεσα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, την προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης - και ιδιαίτερα του Υπομέτρου 4.1.3 -, που θα καθιστούν τις συγκεκριμένες επενδύσεις πιο ελκυστικές και θα δίνουν ανάσα στους παραγωγούς του Νομού μας.
Καλώς τους και ας άργησαν…»