Στον αγιασμό για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας, παρέστη το μεσημέρι της Παρασκευής, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Μετά το πέρας, ο κ. Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένα νέο έτος ξεκινά σήμερα με συγκρατημένη αισιοδοξία στον κλάδο, καθώς βρίσκει τη δικαιοσύνη πληγωμένη. Οι συνάδελφοι δικηγόροι καλούνται να ανταπεξέλθουν σε μία ακόμη χρονιά που εκκινεί με μελανούς οιωνούς.

Είναι οι ίδιοι που στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας και των σκληρών περιοριστικών μέτρων, αντιμετωπίστηκαν όχι ως συλλειτουργοί της δικαιοσύνης, αλλά απαξιωτικά, με επιδοματική ελεημοσύνη.

Δε πρέπει όμως να ξεχνάμε πως σ’ αυτούς τους 18 δύσκολους μήνες για όλη την ανθρωπότητα, τα ατομικά δικαιώματα, στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας, δέχθηκαν μία αμφιλεγόμενη, έως και βάναυση, επίθεση.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι με φιλοτιμία υπερβάλουν εαυτόν, αλλά η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει τον κλάδο τους καλύπτοντας τα αντικειμενικά κενά, απαντά με λόγια.

Ας ελπίσουμε και η εξαγγελθείσα ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου να μη μείνει στα λόγια, γιατί και το Νοέμβριο του 2019, στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ειπώθηκαν ακριβώς τα ίδια με αυτά που ακούσαμε σήμερα από τον κ. Τσιάρα.

Επιτέλους πράξεις και όχι λόγια. Η πραγματικότητα είναι μία και δεν υπάρχει άλλη από την πράξη. Καλή δικαστική χρονιά σε όλους!»