Σε δήλωσή του ο υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Τρύφωνας Τσάτσαρος, επ’ αφορμή της έναρξης του νέου δικαστικού έτους, αναφέρει τα εξής:

"Μια νέα δικαστική χρονιά μόλις άρχισε, στην οποία οι Δικηγόροι αλλά και όλοι οι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, καλούμαστε να διαχειριστούμε αποτελεσματικά δυσλειτουργίες και παρενέργειες που δημιούργησε (και συνεχίζει να δημιουργεί) μια μακράς διάρκειας, πρωτόγνωρη υγειονομική κατάσταση. 

Οι δυσλειτουργίες και παρενέργειες αυτές, ήρθαν να προστεθούν σε συνεχώς επιδεινούμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως Δικηγόροι, αλλά και σε χρόνιες παθογένειες του συστήματος απονομής δικαιοσύνης, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο.  

Στη Λάρισα, έδρα του μεγαλύτερου Δικηγορικού Συλλόγου της Θεσσαλίας και εφετειακή έδρα ταυτόχρονα, τα προβλήματα είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα.

Η σημερινή εξαγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου είναι ένα σημαντικό βήμα, στη σωστή κατεύθυνση. 

Ας μην εγκλωβιστούμε όμως τη στιγμή αυτή σε αρνητικές σκέψεις. Προφανώς και πρέπει να καταγράψουμε και να αναδείξουμε τα πολλά και ποικίλα προβλήματα, πρέπει όμως ταυτόχρονα και να δράσουμε.

Να δράσουμε άμεσα, ψύχραιμα, μεθοδικά και αποτελεσματικά, ώστε με λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα αυτή τη φορά, να επιτύχουμε γρήγορα και μετρήσιμα αποτελέσματα, που θα αντιστρέψουν το κλίμα.  

Οι Δικηγόροι έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να το κάνουμε και αυτό ακριβώς  ζητούμε τόσο από τους λοιπούς συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης όσο και από την Πολιτεία. Να πράξουν ο καθένας ο,τι του αναλογεί, ώστε όλοι μαζί, σε πνεύμα οφειλόμενης συνεργασίας μεταξύ μας, να αντιστρέψουμε την κατάσταση.

Ας ατενίσουμε λοιπόν το μέλλον με αισιοδοξία, την οποία μπορεί μεν να μην ενθαρρύνουν κάποιες αντικειμενικές συνθήκες, μας την επιτρέπει όμως η δυναμική μας ως του πρώτου και πλέον δυναμικού επιστημονικού κλάδου της χώρας, με ρόλο που καλούμαστε να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε εκ νέου, δρώντας συντεταγμένα και ουσιαστικά.

Εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους μου και τους συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης, να έχουμε ένα καλό δικαστικό έτος, με υγεία και προκοπή!"