Επίσκεψη στο Μεσοχώρι και άλλα σεισμόπληκτα χωριά του Δήμου Ελασσόνας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας, μέλη της Οργάνωσης Μελών Ελασσόνας του κόμματος και η βουλευτής Λάρισας, Άννα Βαγενά.

Τα μέλη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν την κατάσταση που επικρατεί στις σεισμόπληκτες περιοχές και να συνομιλήσουν με κατοίκους των χωριών που εκτός από τις συνεχείς μετασεισμικές δονήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν και τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας επαναλαμβάνει το αίτημα για τον κατ’ εξαίρεση εμβολιασμό ενάντια στον covid – 19 των σεισμόπληκτων κατοίκων που από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει με την επίσκεψη του στην περιοχή ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, καθώς παρατηρούνται ήδη αρκετά κρούσματα κορωνοϊού.

Ζητάει επίσης την άμεση άφιξη των οικίσκων που είναι απαραίτητοι για τη στέγαση όσων κατοίκων παραμένουν σε σκηνές, καθώς ο αριθμός αυτών που έχουν φτάσει μέχρι σήμερα δεν επαρκεί. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Μεσοχωρίου, όπου οι σεισμόπληκτοι χρειάζονται 22 οικίσκους και υπάρχουν μόλις 7, ενώ απαιτούνται περισσότεροι από 50 οικίσκοι για την κάλυψη των αναγκών όλων των σεισμόπληκτων χωριών του Δήμου Ελασσόνας.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας ζητάει την ταχύτερη αλλά και δικαιότερη ολοκλήρωση των διαδικασιών ελέγχου των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιές σε ολόκληρη την περιοχή, από τα ειδικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών.