Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας σε ανακοίνωσή του εκφράζει την καταδίκη του στο απειλητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στη Δημοτική Πινακοθήκη.
Αναλυτικά:
Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας καταδικάζει απερίφραστα το σημερινό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, με αφορμή την πρόσφατη υπογραφή της αντιπροέδρου της Πινακοθήκης και μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννυς Ψάρρα, σε κείμενο υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Το περιστατικό είναι ακόμα περισσότερο καταδικαστέο, καθώς οι αυτουργοί του ενέπλεξαν σε αυτό τα μικρά παιδιά που την ώρα του τηλεφωνήματος παρακολουθούσαν παράσταση στο χώρο της Πινακοθήκης.
Η παράνομη επιχείρηση τρομοκράτησης και στοχοποίησης προσωπικοτήτων που απλά θέλησαν να εκφράσουν την πολιτική τους στήριξη στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα πέσει για άλλη μία φορά στο κενό. Η Δημοκρατία δεν απειλείται, ούτε εκβιάζεται.
Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε από το σύνολο των πολιτικών φορέων, των οργανώσεων και των συνδικαλιστικών φορέων της περιοχής τη δημόσια καταδίκη του συγκεκριμένου και ανάλογων περιστατικών.
Η μοναδική απάντηση σε περιστατικά όπως το σημερινό είναι το δυνάμωμα της Δημοκρατίας και η συσπείρωση της κοινωνίας σε ένα προοδευτικό μέτωπο που θα περιθωριοποιήσει ακραίες, διχαστικές και μισαλλόδοξες πρακτικές.