Στην Καρδίτσα μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος προκειμένου να προσφέρει βοήθεια στις πληγείσες περιοχές της Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Ο Ποιμενάρχης συναντήθηκε με τον οικείο Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο, ο οποίος τον ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στη Μητροπολιτική του περιφέρεια και ειδικότερα, στην περιοχή των Φαρσάλων, καθώς και για τις ενέργειες του μέσω του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητροπόλεως αλλά και όλων των ενοριών, προκειμένου κανένα σπίτι να μην έχει μείνει χωρίς τα απαραίτητα τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα και ότι άλλο αναγκαίο χρειάζεται για τη διαβίωση των εμπερίστατων αδελφών.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την εκτίμηση και τον θαυμασμό του προς τον κ. Τιμόθεο για τις άοκνες προσπάθειες που έχει καταβάλλει για την ανακούφιση των πληγέντων και προσέφερε 20 τόνους ζωοτροφών για τους κτηνοτρόφους της πληγείσης Μητροπόλεως.

Ο Ποιμενάρχης δήλωσε πώς σέβεται και θαυμάζει την αντοχή των ανθρώπων σ’ αυτή τη δύσκολη ώρα και θεωρεί πώς η προσπάθεια από εδώ και πέρα πρέπει να είναι η αποκατάσταση της παραγωγικής βάσης των πληγεισών περιοχών, ώστε οι άνθρωποι να μείνουν στον τόπο εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια και συνεχίζοντας την ειρηνική τους ζωή.