Mε επιστολή του προς τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη ο δημοτικός σύμβουλος Μάριος Ξηρομερίτης αναφέρεται στο θέμα των πεζοδρομίων και των εργασιών που πραγματοποιούνται στο κέντρο της  πόλης.

Απευθύνει μάλιστα το ερώτημα αν η «άσφαλτος και τα πεζοδρόμια γίνονται με γνώμονα μικροπολιτικές και εκλογές ή για την καλύτερη ποιότητα μετακίνησης των συμπολιτών μας;».
Αναλυτικά η επιστολή:
Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε
Μετά από αίτησή μου με αριθμό πρωτοκόλλου 20870/11-6-18 στην Διεύθυνση Τεχνικών υπηρεσιών  του Δήμου Λαρισαίων,  σχετικά με τις εργασίες που πραγματοποιούνται στην οδό Μανδηλαρά και κατ’ επέκταση  για  όλα τα πεζοδρόμια στα οποία γίνονται έργα βελτίωσης, η αρμόδια υπηρεσία συμφωνεί με τις προσωπικές ενστάσεις των κατοίκων αλλά και των επαγγελματιών που διαμαρτύρονται για τα έργα που πραγματοποιούνται και που εκφράζουν την αγανάκτηση των πολιτών για την ποιότητα της διέλευσης των πεζών μετά την ολοκλήρωση τους.
Η Τεχνική υπηρεσία παραδέχεται τις ενστάσεις που κατέθεσα βάση νόμου και στο απαντητικό της σημείωμα αναφέρει: 
«Η απάντηση  της υπηρεσίας είναι : «Στις θέσεις των υφιστάμενων δένδρων και στύλων της ΔΕΗ  (σημειακά) δεν υπάρχει η ελεύθερη ζώνη όδευσης πεζών  του 1,5 μ.  σύμφωνα με τον Ν.2629/2009. Για να επιτευχθεί αυτό θα έπρεπε να κοπούν όλα τα δέντρα που εμποδίζουν  και να απομακρυνθούν οι στύλοι της ΔΕΗ.»
Για ποιο λόγο λοιπόν κύριε Δήμαρχε, τα πεζοδρόμια σε αυτά τα σημεία δεν διαπλατύνθηκαν όπως ζητάνε και οι συμπολίτες μας και μείνανε όπως ήτανε; Όταν ξεκάθαρα το άρθρο 2 του νόμου 2629/2009 αναφέρει ότι για την ελεύθερη ζώνη όδευσης πεζών, «Σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους πόλεων και  οικισμών, που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών, επιβάλλεται ελεύθερη ζώνη όδευσης πεζών, που χρησιμοποιείται για τη συνεχή, ασφαλή και ανεμπόδιστη κυκλοφορία κάθε κατηγορίας χρηστών, με απαραίτητο ελάχιστο πλάτος 1,50μ. ελεύθερο από κάθε είδους σταθερό ή κινητό εμπόδιο και μέγιστη αποδεκτή εγκάρσια κλίση 2%.Οποιαδήποτε εξυπηρέτηση όπως σήμανση, φύτευση, αστικός εξοπλισμός απαγορεύεται να τοποθετείται εντός της ελεύθερης ζώνης όδευσης πεζών»
Όταν Κύριε Δήμαρχε επιχειρούμε να αναμορφώσουμε προς το καλύτερο μια υπάρχουσα κατάσταση δεν είναι λογικό να λαμβάνουμε υπόψη τις προϋποθέσεις εκείνες που θα βελτιώσουν την ποιότητα της μετακίνησης των συμπολιτών μας; Δεν πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία; Γιατί λοιπόν για μια ακόμα φορά όλα γίνονται πρόχειρα και στο πόδι; 
Η απάντηση είναι μία και την ξέρουν όλοι οι συμπολίτες μας. Μετά από 4 χρόνια απραξίας στο τιμόνι του Δήμου Λαρισαίων σκάβετε την πόλη από άκρη σε άκρη, βάζετε τους συμπολίτες μας που κινούνται καθημερινά στο κέντρο σε μια διαρκή δοκιμασία.  Όλα στο πόδι, όλα γρήγορα ότι προλάβουμε γιατί ζυγώνουν οι εκλογές.
Όταν λοιπόν δεν τηρούνται οι νόμοι μήπως τα έργα και οι πεζοδρομήσεις θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα και να σχεδιαστούν σωστά και νόμιμα έτσι ώστε να μην ξοδεύονται χρήματα των δημοτών ΑΣΚΟΠΑ και χωρίς ΟΡΘΟΤΗΤΑ. Όταν εκατομμύρια ευρώ πηγαίνουν σε αυτά τα έργα αναμένουμε και απαιτούμε η εικόνα και η χρήση των πεζοδρομίων  να είναι βελτιωμένη. Η Λάρισα το αξίζει.
Κύριε Δήμαρχε, καταλαβαίνουμε την ανάγκη σας να δείξετε ότι τα τέσσερα χαμένα χρόνια για την πόλη μας θα πρέπει να ξεχαστούν για να κερδίσετε την συμπάθεια των συμπολιτών μας ενόψει των επερχόμενων εκλογών με έργα βιτρίνας που θέλετε να προλάβετε να βάλετε στο προεκλογικό σας φυλλάδιο.  Οι συμπολίτες μας όμως έχουν κρίση και βλέπουν ότι στη μάχη της καθημερινότητας δυστυχώς ηττηθήκατε κατά κράτος. Και αυτό είναι κάτι που όσο και αν προσπαθήσετε δεν αλλάζει.