Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την επεισοδιακή επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου στη Λάρισα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η προγραμματισμένη επικοινωνιακή φιέστα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Λάρισα κατέληξε σε φιάσκο ολκής και μάλιστα σε πανελλήνια ζωντανή μετάδοση. Κι αυτό όχι μόνο λόγω των αντιδράσεων αγροτοσυνδικαλιστών, αλλά, κυρίως, της κατάρρευσης της όποιας αξιοπιστίας του κ. Αποστόλου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Μετά από τους ‘‘λαγούς με πετραχήλια’’ που υποσχέθηκε στους αγρότες εγκαινιάζοντας, κατά την πρώτη του έλευση στη Λάρισα, τη 10η Γεωργική Έκθεση, το Φεβρουάριο του 2015, θα ανέμενε κανείς ότι θα είχε την απαιτούμενη σωφροσύνη να μην επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος! Προφανώς, όμως, ο κ. υπουργός μπέρδεψε τη Λάρισα με τη χώρα των λωτοφάγων... Οι αγρότες, ωστόσο, θυμούνται πολύ καλά τα όσα μεγαλόστομα τους έταζε. Αν τα έχει ξεχάσει ο ίδιος να του φρεσκάρουμε εμείς τη μνήμη:

Αντί της μείωσης του κόστους παραγωγής –είχε μάλιστα φτάσει στο σημείο να υπόσχεται ανερυθρίαστα μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος στα επίπεδα του 1989- κατήργησε το αγροτικό πετρέλαιο και αύξησε το ΦΠΑ για τα αγροτικά εφόδια.

Αντί της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια, μείωσε τις δόσεις αποπληρωμής και αύξησε τη φορολόγηση σε αγροτεμάχια και οικόπεδα.

Αντί για 13η σύνταξη στους αγρότες κατήργησε τον ΟΓΑ και τριπλασίασε τις ασφαλιστικές τους εισφορές.   

Επιπλέον:

Αν και δεσμευόταν ότι “με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και με Αποστόλου Υπουργό, δεν θα υπάρξουν ανακτήσεις” για το “πακέτο Χατζηγάκη”, ήδη ετοιμάζονται τα πρώτα ‘‘μπιλιετάκια’’, αρχικά, για τους αγρότες που έλαβαν αποζημιώσεις άνω των 5.000 ευρώ.

Οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ επί των ημερών του όχι μόνο καθυστερούν να καταβληθούν, αλλά ακόμη και οι εκτιμητές του Οργανισμού παραιτούνται γιατί αδυνατούν να εκπληρώσουν την αποστολή τους.  

Ενώ υποσχόταν «τροπολογία Χαρακόπουλου» για επαναφορά της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος από τις 7 ημέρες στις 5, με δική του σφραγίδα έφερε το φρέσκο γάλα αορίστου διαρκείας!

Για δε τη φέτα, οι “λεονταρισμοί” για βέτο στη “μεσοβέζικη” συμφωνία της ΕΕ με τον Καναδά λησμονήθηκαν, ενώ είναι αμφίβολη η διασφάλιση έστω και αυτής της μερικής προστασίας της φέτας στη Συμφωνία TTIP με τις ΗΠΑ. 

Τέλος, όσον αφορά στις εξαγγελίες του κ. υπουργού για χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλών στους αγρότες –σε συνέχεια εκείνων που πολλάκις διαψεύστηκαν στο παρελθόν- μας θυμίζουν μάλλον τον ‘‘τσοπανάκο’’ από το γνωστό παραμύθι…».