Στην αναπλήρωση των κενών που δημιουργήθηκαν στο στράτευμα, μετά την απόφαση του χθεσινού Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμύνης (ΚΥΣΕΑ) προχώρησε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), το οποίο και προέβη σε μια και μοναδική κρίση και τοποθέτηση.

Συγκεκριμένα, για να καλυφθεί η θέση του Αρχηγού Στόλου που έμεινε κενή μετά την επιλογή σε Α/ΓΕΝ του αντιναύαρχος Στυλιανού Πετράκης, αποστρατεύεται ο ως σήμερα υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιναύαρχος Ιωάννης Παξιβανάκης και τοποθετείται σε αυτή ο ως τώρα υποδιοικητή της Σχολής Εθνικής Αμύνης υποναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης.

Επίσης το ΣΑΓΕ αποφάσισε την προσωρινή πλήρωση των άλλων τριών θέσεων του Στρατού Ξηράς οι οποίοι όμως ως τις κρίσεις που αναμένεται να γίνουν στο τέλος Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου θα εκτελούν διπλά καθήκοντα -τόσο της θέσης που βρίσκονται όσο και αυτής που αναλαμβάνουν.

Έτσι χρέη διοικητή της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα θα ασκεί ο νυν Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κούτρας, Γενικού Επιθεωρητή Στρατού (ΓΕΠΣ) θα ασκεί ο νυν υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπονώρας και Διοικητή στο Δ’ Σώματος Στρατού θα ασκεί ο νυν διοικητής της 16ης Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού υποστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης, ο οποίος μέχρι το 2019 διατελούσε Επιτελάρχης της 1ης Στρατιάς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι υποναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης είναι πρωτότοκος γιος του πρώην Α/ΓΕΕΘΑ ναυάρχου ε.α. Χρήστου Λυμπέρη.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Λαμία στις 17 Απριλίου 1961. Εισήχθη, κατόπιν εξετάσεων, στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1980 από την οποία και απεφοίτησε το 1984, ονομασθείς Ανθυπολοχαγός  του Πυροβολικού.

Έκτοτε και μέχρι σήμερα, προήχθη όπως παρακάτω:

Υπολοχαγός : 1987

Λοχαγός : 1991

Ταγματάρχης : 1996

Αντισυνταγματάρχης : 2002

Συνταγματάρχης : 2009

Ταξίαρχος : 2013

Υποστράτηγος : 2016

Αντιστράτηγος : 2019

Στη διάρκεια της ως τώρα σταδιοδρομίας του στον Ελληνικό Στρατό διετέλεσε Διοικητής της Α΄ Πυροβολαρχίας Βολής της 117 ΜΠΠ, της Γ΄ Πυροβολαρχίας Βολής και της Πυροβολαρχίας Διοικήσεως του 148 ΤΕΑ, των Β΄ και Γ΄ Πυροβολαρχιών Βολής της 180 ΜΚ/Β «HAWK», της 108 Α/Κ ΜΜΠ, της 181 ΜΚ/Β «HAWK».

Επίσης διετέλεσε Υποδιοικητής της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), Διοικητής της 88 ΣΔΙ «Λήμνος» και Διοικητής του Πεδίου Βολής Κρήτης (ΠΒΚ), όπου πάντα τη διοίκησή του την αναλαμβάνει Έλληνας αξιωματικός του Πυροβολικού. Στις 29 Ιανουαρίου 2019 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και του ανατέθηκε η διοίκηση του Γ΄ ΣΣ/ NRDC-GR.

Έχει υπηρετήσει σε επιτελικές θέσεις, ως Διευθυντής 2ου και 3ου Γραφείου των 117 ΜΠΠ και 148 ΤΕΑ, ως Επιτελής Αξιωματικός του Τμήματος Σχεδίων, του Κλάδου Ιδεών, Σχεδίων και Εκπαιδεύσεως ΔΜ της Διεύθυνσης J–4 του Στρατηγείου JFC HQ της Νεαπόλεως, ως Επιτελής Αξιωματικός του Τμήματος Σχεδίων/ Επιχειρήσεων ΔΜ της Διεύθυνσης G–4 του Κλάδου Υποστηρίξεως (Support Division) του HQ NRDC–GRC, ως Βοηθός Επιτελάρχη επί θεμάτων Συντονισμού Πυρών Υποστηρίξεως (ACOS FCOORD) του Κλάδου Επιχειρήσεων (Operations Division) του HQ NRDC–ESP, ως Βοηθός Επιτελάρχη επί θεμάτων Υποστηρίξεως Μάχης (ACOS Combat Support) του Κλάδου Επιχειρήσεων (Operations Division) του HQ NRDC–ESP, ως Υποδιευθυντής του ΓΕΣ/ΔΑΣΠ, ως Διευθυντής του ΓΕΣ/ΔΑΣΠ, ως Διευθυντής Α΄ Κλάδου στο Γ΄ ΣΣ και ως Διευθυντής Δ΄ Κλάδου Στρατηγικής και Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ.

Παρακολούθησε και απεφοίτησε επιτυχώς από όλα τα προβλεπόμενα εθνικά σχολεία του Πυροβολικού Μάχης και του Αντιαεροπορικού Πυροβολικού, καθώς και από το Air Defence Artillery “HAWK” Basic Course στο Ft Bliss, του Ελ Πάσο του Τέξας των ΗΠΑ, ενώ είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (55η ΕΣ 1998–1999) καθώς και της Σχολής Εθνικής Αμύνης (61η ΕΣ 2008–2009).

Έχει παρακολουθήσει τα ΝΑΤΟϊκά Σχολεία «Επιχειρησιακής Σχεδιάσεως» (“Operational Planning”), «Επιχειρησιακής Σχεδιάσεως ΔΜ» (“Operational Logistics Planning”), «Επιχειρήσεων Υποστηρίξεως Ειρήνης» (“Peace Support Operations”) και «ΔΜ στην Εκστρατεία» (“Expeditionary Logistics”), καθώς και σεμινάριο μεταπτυχιακού προγράμματος ειδικεύσεως στην τρομοκρατία και τη διεθνή ασφάλεια της UNESCO με θέμα «Αντιτρομοκρατία και Διεθνής Ασφάλεια» και είναι κάτοχος σχετικού διπλώματος. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Διοίκηση–Ηγεσία της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Kingston του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έχει τιμηθεί με τις ακόλουθες διακρίσεις:

Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Α΄ τάξεως.

Χρυσούς Σταυρός του Τάγματος της Τιμής.

Χρυσούς Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικος.

Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως Α΄ τάξεως.

Διαμνημόνευση Ηγεσίας Σχηματισμού–Μεγάλης Μονάδος Γ΄ τάξεως.

Διαμνημόνευση Υπηρεσίας Αξιωματικού Επιτελούς Α΄ τάξεως.

Μετάλλιο NATO για τη Συμμετοχή στις ΝΑΤΟϊκές Επιχειρήσεις στην Πρώην Γιουγκοσλαβία (SFOR).

Μετάλλιο NATO για τη Συμμετοχή στις ΝΑΤΟϊκές Επιχειρήσεις στο Κόσσοβο (KFOR).

Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής.

Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα.

Ομιλεί άπταιστα την αγγλική γλώσσα καθώς και την γαλλική σε επίπεδο εργασίας.

Είναι νυμφευμένος με την Ρέτα Αντωνοπούλου–Κούτρα και το ζεύγος έχει δύο τέκνα, την Αριστέα–Ζωή και τον Αθανάσιο–Απόστολο.