Ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Λάρισας  σε ανακοίνωσή του "με χαρά και ικανοποίηση χαιρετίζει τις θέσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη σχετικά με τον Αχελώο και τον κίνδυνο ερημοποίησης, που αντιμετωπίζει η περιοχή μας.

Συγκεκριμένα από το Βήμα του 8ου Συνεδρίου Αγροτεχνολογίας, που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανέφερε επί λέξη: "Να προσεγγίσουμε το  έργο του Αχελώου  με  την περιβαλλοντική του διάσταση, καθώς έχουμε προβλήματα ερημοποίησης στον κάμπο της Θεσσαλίας.

Η δήλωση αυτή έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Γεωπονικού Συλλόγου  με τον Υπουργό κ. Μ. Βορίδη στο γραφείο του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Εκεί μας δόθηκε η δυνατότητα να θέσουμε τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και κυρίως να σταθούμε στην άμεση αναγκαιότητα της αντιμετώπισης και της επίλυσης της λειψυδρίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μια δήλωση δεν λύνει το διαχρονικό πρόβλημα της περιοχής. Φανερώνει, αν μη τι άλλο, την βούληση και τις προτεραιότητες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Λάρισας θα συνεχίσει να κάνει πράξη, αυτό που ξεκίνησε με την έναρξη της θητείας του. Να αναδεικνύει και να αναζητά λύσεις στα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου του τόπου μας.

Η Θεσσαλία μας, ο τόπος μας, πρέπει να πάψει να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της ερημοποίησης."