"Είχα μιλήσει για αφιλόξενα αυτιά, όταν κατέθετα την αναφορά μου, με τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας και του σώματος της αστυνομίας για τα προβλήματα που θα δημιουργήσει ένα δεύτερο κέντρο Μεταναστών στη Λάρισα, και συγκεκριμένα,  στο στρατόπεδο Ζώγα του Δήμου Τεμπών.
Η απάντησή σας περί "στρατηγικών θέσεων φιλοξενίας" χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος με τους άμεσα αφορούμενους πολίτες, σας καθιστά πρωταγωνιστές στην αδιαφορία και όχι στη διαχείριση ζητημάτων υποδοχής και φιλοξενίας ανθρώπων ,αφού δε σέβεστε τους κατοίκους και τους φορείς που "φωνάζουν" όχι στην λειτουργία ενός τέτοιου κέντρου".
'Αδεια σε επιχειρήματα και μεταναστευτική πολιτική, θεωρεί την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού, ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, αφού στην ουσία γυρίζει την πλάτη στα προβλήματα που εγκυμονούν με την επαναλειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας στο Κυψελοχώρι, ακυρώνοντας πλήρως τα καίρια ερωτήματα της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, λέγοντας ότι:
"Tο γεγονός ότι η αστυνόμευση, ένα κοινωνικό αγαθό που έχει να κάνει με την ορθή λειτουργία μίας κοινωνίας, χρησιμοποιείται ως λόγος για την άρνηση φιλοξενίας ευπαθών ομάδων
πολιτών τρίτων χωρών, ανάγει στην πρόθεση καλλιέργειας ξενοφοβικών αισθημάτων, τα οποία μόνο μία σκοπιμότητα μπορούν να εξυπηρετήσουν, αυτήν της τρομοκράτησης του τοπικού πληθυσμού. Η αστυνόμευση είναι υπηρεσία που οφείλει να δρα προληπτικά, με σκοπό τη διαφύλαξη της τάξης στις τοπικές κοινωνίες και όχι κατασταλτικά".
Ο Γιώργος Κατσιαντώνης, αναφερόμενος στα λόγια του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα περί "ομαλής συμβίωσης, αλλά και ωφέλειας για την τοπική αγορά και την απασχόληση με οικονομικούς όρους,στην περιοχή  του Κυψελοχωρίου" ρωτά τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, πως θα το πράξει; Κάνοντας το "όχι... ναι" με το αποφασίζομεν και διατάσσομεν;