«Ο Δήμος Λαρισαίων οφείλει να αξιοποιήσει με ήπιο τρόπο ένα χώρο στον οποίο σήμερα κυριαρχούν τα τσίγκια και τα ποντίκια» σχολιάζει το γραφείο τύπου με αφορμή τη θέση του Εργατικού Κέντρο Λάρισας για το οικόπεδο του πρώην ΙΚΑ.
Χαρακτηριστικά αναφέρει:
Εδώ και 10 χρόνια, το οικόπεδο του πρώην ΙΚΑ (νυν ΕΦΚΑ), μια έκταση 2 περίπου στρεμμάτων στο κέντρο της πόλης, παραμένει ανεκμετάλλευτη και αναξιοποίητη.
Η δημοτική αρχή δεν θα επιτρέψει τη συνέχιση αυτής της κατάστασης. Η συμφωνία με την ηγεσία υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  προβλέπει την παραχώρηση κατά χρήση, με το Δήμο Λαρισαίων να προχωρά σε ήπια διαμόρφωση του χώρου και την μετατροπή του σε χώρο πρασίνου για τους κατοίκους της περιοχής.
Είναι δεδομένο, και έχει τονιστεί επανειλημμένως ότι η παραχώρηση κατά χρήση δεν επηρεάζει την προοπτική ανέγερσης νέου κτιρίου στην συγκεκριμένη έκταση, όποτε και εάν το αποφασίσει ο ΕΦΚΑ.
Μέχρι τότε όμως , ο Δήμος Λαρισαίων οφείλει να αξιοποιήσει με ήπιο τρόπο ένα χώρο στον οποίο σήμερα κυριαρχούν τα τσίγκια και τα ποντίκια.