Την προχειρότητα του εγχειρήματος και την έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού στο θέμα της συνένωσης του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Θεσσαλίας αναδεικνύει σε τοποθέτησή του ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαδημόπουλος.
Χαρακτηριστικά αναφέρει:
Καταφθάνει ασθμαίνων και πνευστιών ο Υπουργός Παιδείας κ Γαβρόγλου στις θεσσαλικές πόλεις πριν φέρει το νομοσχέδιο για τη συνένωση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Θεσσαλίας προς ψήφιση.
Η τακτική που μέχρι τώρα ακολουθήθηκε, καταδεικνύει την προχειρότητα του εγχειρήματος και την έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού. Επιπροσθέτως, διαφαίνεται ότι η ενδεχόμενη ενσωμάτωση του ΤΕΙ στο Πανεπιστήμιο θα οδηγήσει τελικά στην κατ’ ουσίαν κατάργηση του πρώτου.
Βεβαίως, ο κ. Γαβρόγλου, διαλαλεί σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο, ότι στα επιχειρούμενα, δεσπόζει "μία παραδειγματική συναίνεση" που είναι "αποτέλεσμα εξαντλητικής διαβούλεσης και στοχεύει στην "δίκαιη ανάπτυξη". (Από τη συζήτηση στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής).
Δυστυχώς όμως ο Υπουργός, αποδύεται σε χειμαρρώδεις και εύηχες διατυπώσεις χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα. Αντιθέτως, δεν παρατηρείται ελαχιστοποίηση των αντιθέσεων, η οποία ευχόμαστε να συμβεί κατά την επίσκεψή του. Παράλληλα, σημαντική παρίσταται η υποχρηματοδότηση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και πλήττει το περιεχόμενο των σπουδών αλλά και τη σίτιση-στέγαση των λαϊκών οικογενειών, με αποτέλεσμα να μεταλλάσσεται ο ακαδημαϊκός και δημόσιος χαρακτήρας των ιδρυμάτων.
Και ενώ ο Ευρωπαϊκός Χώρος της Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΧΑΕ) προτάσσει την αυτονομία και όχι την ομογενοποίηση των ιδρυμάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, χάριν της αναγνωρισιμότητας και συγκρισιμότητας της ποιότητας των πτυχίων, το υπουργείο χρησιμοποιεί διαδικασίες "fast track", χωρίς στρατηγική στόχευση και χωρίς αναπτυξιακό σχεδιασμό, παρακάμπτοντας τις ενδεχόμενες ισότιμες συνεργασίες, αφού τις υποδαυλίζει τροφοδοτώντας κάποιους εις βάρος άλλων με ηγεμονικές βλέψεις.
Ας πάψει πια η αιδήμων σιωπή που τηρείται. Ας διατηρηθεί σε τελική ανάλυση η διακριτή φυσιογνωμία μεταξύ Πανεπιστημίου και ΤΕΙ προκειμένου να αποφευχθεί η υφέρπουσα ισοπέδωση του δευτέρου. Πρώτιστο και έσχατο μέλημά μας, η προάσπιση της ιστορικής διαδρομής και αποστολής καθώς και η συνακόλουθη διάσωση της δομής  και της ποιότητας των σπουδών, που παρέχονται μέσω του ΤΕΙ, το οποίο υπηρετεί πανάξια και υπεύθυνα τη δημόσια παιδεία. Ο τόπος μας, η κοινωνία μας, αντιστέκονται στην επιχειρούμενη άλωση και αξιώνουν τη διατήρηση της έδρας του ΤΕΙ στη Λάρισα.