Απέναντι στο αντιασφαλιστικό έγκλημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, απαντάμε, με 48ωρη πανεργατική απεργία, όταν φέρει το Ν/Σ στη Βουλή.

Με 48ωρη απεργία όταν η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση το Ν/Σ για το ασφαλιστικό απαντά το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Την πρώτη ημέρα της απεργίας, θα γίνει συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία, ενώ την δεύτερη ημέρα οργανώνεται μαζική κάθοδο με λεωφορεία στη Αθήνα, στο συλλαλητήριο που οργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα του ΠΑΜΕ και θα συμμετέχουν και οι αγρότες από τα 68 μπλόκα.

Θα προηγηθούν συλλαλητήριο, πικετοφορία, περιοδείες σε χώρους δουλειάς, συνελεύσεις και συσκέψεις του ΕΚΝΛ και των σωματείων.

Διεκδικούμε:

Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό Ν/Σ και να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν την τελευταία 25ετία.

Αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Έξω οι επιχειρηματικοί όμιλοι από την ασφάλιση και την υγεία.

Τα έξοδα της Κοινωνικής Ασφάλισης να καλύπτονται απο το κράτος και τους καπιταλιστές.

Αναπλήρωση όλων των απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων, επαναφορά της 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης, για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες και των άλλων παροχών ασφάλισης, υγείας, πρόνοιας με επαναφορά στα επίπεδα του 2009, επαναφορά του ΕΚΑΣ στους ασφαλισμένους κάτω των 65 ετών.

Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη ανέργων, εργαζομένων με προσωρινή, εκ περιτροπής εργασία και συμβάσεις έργου. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, της προσωρινής και εκ περιτροπής εργασίας.

Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ για μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες (στο 80% του κατώτερου μισθού των 751 ευρώ που διεκδικούμε)

Αποκατάσταση των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, που καταληστεύθηκαν από τις αστικές κυβερνήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο διαχρονικά.

Να μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης και ο χρόνος εργασίας (60 έτη για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες, 55 και 50 αντίστοιχα για τα ΒΑΕ). Να μειωθεί ο ελάχιστος χρόνος ασφάλισης για συνταξιοδότηση στα 4.050 ένσημα, να επανέλθουν τα όρια ηλικίας για τις μητέρες με ανήλικα παιδιά και η πλήρης συνταξιοδότηση με 35ετία, 37ετία χωρίς όριο ηλικίας

Για όσους δεν συμπληρώνουν τον ελάχιστο χρόνο συνταξιοδότησης να καθιερωθεί ο θεσμός της «κοινωνικής σύνταξης». Αυτή πρέπει να στηρίζεται σε κρατικούς πόρους και τον κρατικό προϋπολογισμό, να δίνεται από κρατικό φορέα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας αναφέρονται στοιχεία από τη Θεσσαλία, που αποτελούν μέρος της νοθείας

Σε μια περίοδο που η τάση μείωσης των μελών και των ψηφισάντων στα περισσότερα σωματεία είναι αντικειμενική σε μεγάλο βαθμό λόγω και των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης, στο Ε.Κ Φαρσάλων που είναι ανύπαρκτο, στις «εκλογές» γίνεται κοσμογονία! Στα σωματεία-σφραγίδες που έστησαν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, με την βοήθεια της εργοδοσίας και την ανοχή δικαστικών, εμφανίζεται ότι είχαν τεράστια αύξηση 101% σε σχέση με πριν δυο συνέδρια, βγάζοντας έτσι το ΕΚΦ 2 αντιπροσώπους για την ΓΣΕΕ, ενώ με τους πραγματικούς ψηφίσαντες, δεν θα έβγαζε κανέναν. Μια ομάδα εργοδοτικών συνδικαλιστών από το εργοστάσιο ΔΟΝΤΑ έχει φτιάξει μια ομάδα που ψηφίζει παντού, εκλέγεται σε πολλά σωματεία, συμμετέχει και σε 2-3 εφορευτικές! Το βράδυ λήγει η ψηφοφορία για εφορευτική με 20 ψηφίσαντες και με μητρώο 122 μελών και την άλλη μέρα ψηφίζουν 361 μέλη σε μητρώο 445!!!  Να σημειώσουμε ότι ιθύνων νους αυτής της νοθείας είναι ο εδώ και χρόνια συνταξιοδοτημένος πρώην πρόεδρος του ΕΚΦ, ο οποίος εξακολουθεί να είναι παρών, χωρίς να έχει δικαίωμα στα συνέδρια και τώρα στη Ρόδο και πριν 3 χρόνια στην Αλεξανδρούπολη, ακόμα και σε συνεδριάσεις του Γεν. Συμβουλίου της ΓΣΕΕ, με τίνος έξοδα αλήθεια;

Στην πρεμούρα της η ΔΑΚΕ, να αυξήσει τις δυνάμεις της, εμφάνισε πλαστά έγγραφα ότι έκανε συνέδριο το Ε.Κ Αλμυρού, ενώ είναι διαλυμένο εδώ και χρόνια, βγάζοντας 2 αντιπροσώπους που δεν νομιμοποιήθηκαν από το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Αντι για εκλογές, άλλαξαν τις ημερομηνίες, τους αριθμούς μελών και ψηφισάντων σε 8 σωματεία που είναι αδρανή εδώ και χρόνια, παρουσιάζοντας ότι έκαναν εκλογές και ψήφισαν εκατοντάδες μέλη, ενώ δεν έκαναν στην πραγματικότητα, με την υπογραφή ότι σε όλα ήταν ο ίδιος δικαστικός, αλλά στην βιασύνη τους δεν πρόσεξαν σε 2 σωματεία έβαλαν ότι έκαναν την ίδια ημέρα 28/7/2013, την ίδια ώρα 12 το μεσημέρι με τον ίδιο δικαστικό! Είναι τόσο αδίστακτοι και τόσο γελοίοι, όταν δηλώνουν για παράδειγμα ότι στο σωματείο Οικοδόμων Αλμυρού ψήφισαν 405 μέλη, ενώ είναι αδρανές εδώ και χρόνια, όταν στους Οικοδόμους της Λάρισας ψήφισαν 358! Στους Εμποροϋπάλληλους Αλμυρού 390, στους Χειριστές 189, ενώ έφτασαν σε σημείο οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ να στήσουν τεχνητά συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας που το έγραψαν στο Ε.Κ Αλμυρού λίγο πριν το συνέδριο της ΓΣΕΕ, με 380 ψηφίσαντες, χωρίς να υπάρχει καμία τέτοια επιχείρηση στον Αλμυρό, ενώ στην πραγματικότητα αυτοί που εμφανίζει ως μέλη είναι εργαζόμενοι στον ΙΜΑΝΤΑ του Βόλου που έχουν άλλο σωματείο που ανήκει και ψηφίζουν όμως στο Ε.Κ Βόλου!

Το Ε.Κ Καρδίτσας (ΠΑΣΚΕ), είχε 3 αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ, που δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα, αφού γίνεται μεγάλη νοθεία. Εμφανίζονται σωματεία-σφραγίδες με εκατοντάδες ψηφίσαντα μέλη (π.χ Καθαριστριών με 526 ψηφίσαντες, όταν στη Λάρισα ψηφίζουν οι μισοί απ’ αυτούς, ένα απίθανο Σωματείο Υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα με 376 ψηφίσαντες, από το οποίο εκλέγεται η Γ.Γ του Ε.Κ. Καρδίτσας, η οποία όμως δεν εργάζεται στην Καρδίτσα αλλά στη Λάρισα, Σωματείο Χειριστών με 279 ψηφίσαντες, όταν στη Λάρισα είναι περίπου οι μισοί, και άλλα).

Απέναντι σ’ αυτή την άθλια κατάσταση που έχουν διαμορφώσει στο συνδικαλιστικό κίνημα επί χρόνια, οι παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ και το ΕΜΕΙΣ), η ανάγκη να προχωρήσει η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος σε ταξική αγωνιστική κατεύθυνση, με μαζικοποίηση των σωματείων, βελτίωση της λειτουργίας τους και αλλαγή των συσχετισμών στα Δ.Σ και σε αντιπροσώπους προς όφελος του ΠΑΜΕ, ώστε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης της ταξικής πάλης σε τέτοιο επίπεδο που θα ανατρέψει όχι μόνο την όποια αστική κυβέρνηση και την αντιλαϊκή πολιτική της, αλλά και το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα, προκειμένου να λυθούν τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα.

ert.gr