Mε την πανδημία να δείχνει τα ...δόντια της στην περιοχή της Λάρισας πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη υπό τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, στην οποία συμμετείχαν οι διοικήσεις του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η λήψη μιας σειράς μέτρων για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να μειωθούν κατά 50% τα εξωτερικά ιατρεία σε ΓΝΛ και ΠΓΝΛ, να ανασταλούν για ένα μήνα τα απογευματινά ιατρεία και να διευρυνθεί η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα με την ανάπτυξη επιπλέον 45 κλινών για μη covid περιστατικά.

Επίσης τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξουν 23 κλίνες covid στο ΓΝΛ, ενώ συζητήθηκε, σε περίπτωση που οι ανάγκες το απαιτήσουν, να μετατραπεί το ΓΝΛ σε αποκλειστικά covid νοσοκομείο.

(*) Στο μεταξύ το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση -κινητοποίηση στις 11:00π.μ στο προαύλιο του Νοσοκομείου με θέμα: «Οι Κλινικές έχουν καταρρεύσει -όχι στο κλείσιμο του Γ.Ν.Λ και μετατροπή του σε CoViD Νοσοκομείο -κλιμάκωση των κινητοποιήσεων».