Κυκλοφόρησε πρόσφατα στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Κέδρος η νέα ποιητική συλλογή του Λαρισαίου γιατρού και ποιητή Δημήτρη Π. Κρανιώτη με τίτλο "Γραβάτα δημοσίας αιδούς".
Πρόκειται για την ένατη ποιητική συλλογή του, η οποία στις 64 σελίδες της περιέχει 52 ποιήματά του γραμμένα την τελευταία επταετία.
Ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης είναι ιατρός ειδικός παθολόγος από τη Λάρισα, ειδ. γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων-Τεχνών Θεσσαλίας.

Έχει εκδώσει εννέα ποιητικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και μια ποιητική ανθολογία στα αγγλικά. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε 25 γλώσσες και έχουν δημοσιευτεί σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Επίσης έχει συμμετάσχει σε αρκετά Διεθνή Φεστιβάλ Ποίησης στο εξωτερικό. Το 2011 διοργάνωσε στη Λάρισα το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών στη Λάρισα και το 1o Μεσογειακό Φεστιβάλ Ποίησης. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, ενώ ήταν μέλος της συντακτικής επιτροπής του λογοτεχνικού περιοδικού "Γραφή".