Το «Εργαστήρι Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας, λειτουργεί για πέμπτη συνεχή χρονιά στο πανέμορφο νεοκλασικό της Λάρισας στην οδό Μανωλάκη 11, και αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους πολίτες της Λάρισας για τη συγκινητική ανταπόκριση και την ενεργή συμμετοχή τους στις δράσεις του.

Η πρωτοπόρα μεθοδολογία του, που συνδυάζει τις τέχνες, τον πολιτισμό και την προσωπική έκφραση με τις βασικές αρχές της πρωτογενούς πρόληψης, έχει ήδη βραβευτεί ως καλή πρακτική σε διεθνές επίπεδο (βραβείο Πρόληψης Pompidou 2018 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), ενώ ήδη προγραμματίζεται η λειτουργία εργαστηρίων του σε άλλους Δήμους της Λάρισας.

Μετά από ένα μήνα λειτουργίας για την περίοδο 2019-2020 και λόγω ανακατατάξεων των συμμετεχόντων στα διάφορα τμήματα, αλλά και τη λειτουργία καινούργιων  τμημάτων για να ανταποκριθεί στη μεγάλη ζήτηση, το Εργαστήρι Ζωής είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι υπάρχουν θέσεις για ενήλικες, παιδιά και εφήβους που δεν πρόλαβαν να αιτηθούν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου εγγραφών.

Εργαστήρια εικαστικών για παιδιά, δημιουργικής γραφής για εφήβους, φωτογραφίας ενηλίκων και εφήβων, λογοτεχνίας ενηλίκων, θεατρικής παιδείας για παιδιά και ενήλικες, εθελοντισμού για ενήλικες, παραμυθιού για παιδιά, χορού για παιδιά και εφήβους, ιστορίας πολιτισμού για ενήλικες και mixtape για εφήβους, παραμένουν ακόμα ανοιχτά για ένα περιορισμένο αριθμό νέων αιτήσεων.

Η εγγραφή και συμμετοχή όλων των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων είναι δωρεάν και οι εγγραφές στα τμήματα του Εργαστηρίου Ζωής γίνονται καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι, στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας (Μανωλάκη 11, 2ος όροφος) και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στα εν λόγω εργαστήρια του προγράμματος 2019-2020 του Εργαστηρίου Ζωής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Π.Ε.  Λάρισας: 2410 555935.