Mε τη χρήση τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους τύπου Drone επιχείρησαν να περάσουν ναρκωτικά (ηρωίνη, χασίς) και κινητά τηλέφωνα πέντε άνδρες και μια γυναίκα οι οποίοι και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία. Oπως αναφέρει το vima.gr τελευταία στιγμή απέτρεψαν αστυνομικοί την εισαγωγή στις φυλακές Λάρισας με drone ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων.
Σύμφωνα με πληροφορίες για την υπόθεση κατηγορούνται τρεις έγκλειστοι των φυλακών Λάρισας υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 36, 33 και 26 ετών που εκτίουν ποινές φυλάκισης για διάφορα αδικήματα όπως διακίνηση ναρκωτικών και ληστείες ενώ ο ένας εξ αυτών και για ανθρωποκτονία ενώ έξω από τις φυλακές συνελήφθησαν ένας 19χρονος έλληνας και ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας οι οποίοι με ΙΧ αυτοκίνητο μετέφεραν στη Λάρισα το drone που είχαν προμηθευτεί από τη Σαλαμίνα. Ο 24χρονος ήταν κρατούμενος που είχε πάρει προσωρινή άδεια.
Επιπλέον στη πιάτσα των ταξί δίπλα στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στη Λάρισα συνελήφθη μια 24χρονη ελληνίδα που κατηγορείται ότι μετέφερε τα ναρκωτικά με λεωφορείο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατασχέθηκαν 211 γραμμάρια ηρωίνης, 418 γραμμάρια κάνναβης, το drone, 16 κινητά τηλέφωνα, 28 κάρτες sim, 240 ευρώ, μαχαίρι με υπόλειμμα ηρωίνης κ.α.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν πως έφτασαν στα ίχνη των δραστών μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και επεσήμαναν πως έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες και στο προσωπικό που υπηρετεί στις φυλακές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για τη συγκεκριμένη μεθοδολογία (με drone) μεταφορές ναρκωτικών και κινητών.