Στα γραφεία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Θεσσαλίας βρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων Νίκος Γαμβρούλας, μαζί με τους υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους της Ορμής Ανανέωσης, Αλέξανδρο Ζουριδάκη και Γιώργο Νταφόπουλο. Το κλιμάκιο υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στέφανος Πάικος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αθανάσιος Πατσιούρας και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νικολέτα Τριζόγλου.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση γύρω από τα θέματα που απασχολούν τα ΑμεΑ στην πόλη της Λάρισας και πως θα μπορούσε ο Δήμος να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται.
Ο Νίκος Γαμβρούλας μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Ορμή Ανανέωσης από την πρώτη ημέρα της παρουσίασης της, έθεσε ψηλά στην ατζέντα της τον στόχο, να γίνει η Λάρισα μια πόλη πραγματικά φιλική στα ΑμεΑ. Με χαρά ενημερωθήκαμε από τους εκπροσώπους του συλλόγου, πως τα τελευταία χρόνια, αρκετά προβλήματα έχουν επιλυθεί και η κατάσταση των ΑμεΑ σε αρκετούς τομείς έχει βελτιωθεί. Παρ 'όλα αυτά όμως, υπάρχουν αρκετά ακόμη να γίνουν, ώστε η πόλη μας να χαρακτηρίζεται ως μια πόλη πραγματικά φιλική στα ΑμεΑ και να βρεθεί ψηλά στις επιλογές εκδρομέων ΑμεΑ από όλη τη χώρα.
Δυστυχώς στις συνοικίες και τα χωρία η προσβασιμότητα είναι εξαιρετικά δύσκολη, γι αυτό και θα μπορούσαν κάθε χρόνο να προγραμματίζονται και να υλοποιούνται έργα αποκατάστασης της προσβασιμότητας ανα συνοικία και με χρονικό ορίζοντα την επόμενη δεκαετία, να καταστούν προσβάσιμα όλα τα πεζοδρόμια και οι πλατείες της πόλης μας. Η Πινακοθήκη, το Κηποθέατρο, το Χατζηγιάννειο, τα Μουσεια, τα εμπορικά καταστήματα κτλ είναι επίσης αναγκαίο να καταστούν προσβάσιμα.
Η πόλη μας θα πρέπει να προχωρήσει ακόμη παραπέρα και να δημιουργήσει τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον έναν Ξενώνα βραχείας φιλοξενίας για άτομα με αναπηρία, μια Στέγη υποστηριζόμενης και αυτόνομης διαβίωσης, ένα Κέντρο διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αναπηρία, όπως επίσης και ένα Γραφείο εξυπηρέτησης και συμβουλευτικής ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.
Ακόμη, θα πρέπει να ενισχυθεί η δυνατότητα πρόσβασης, επικοινωνίας, αλλά και εξυπηρέτησης των κωφών κι βαρήκοων πολιτών του Δήμου Λαρισαίων με την εξασφάλιση υποστήριξής τους, από υπάλληλο με γνώση διερμηνείας νοηματικής γλώσσας εντός του Δημαρχείου.
Όλα αυτά μπορούν να πραγματοποιηθούν, εφόσον υπάρξει η κατάλληλη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών και φορέων»
Οι εκπρόσωποι του συλλόγου τόνισαν οτι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός, πως νέοι άνθρωποι ενδιαφέρονται αυθεντικά και αναζητούν λύσεις στα προβλήματα των ΑμεΑ της πόλης και ευχαρίστησαν την αντιπροσωπεία για το ενδιαφέρον που έδειξε.