Oύτε φέτος θα λείψουν από τις εθνικές οδούς της χώρας τα αγροτικά μπλόκα. Την σχετική απόφαση έλαβαν την Κυριακή, στη Νίκαια της Λάρισας, εκπρόσωποι από εκατό περίπου αγροτικές οργανώσεις και συλλόγους της χώρας. Αναμενόμενη, άλλωστε, καθώς η κατάσταση στα χωράφια δεν είναι ούτε φέτος καλή.

Όπως προσδιορίστηκε κατά την σύσκεψη, τα τρακτέρ αναμένεται να βγουν στους δρόμους αμέσως μετά τις εορτές των Χριστουγέννων. Για τον σκοπό αυτό θα συνεδριάσει στις 18 Δεκεμβρίου η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Βαγγέλης Μπούτας μιλώντας στην σημερινή σύσκεψη τόνισε μεταξύ άλλων:

«Πρέπει να συζητήσουμε τα νέα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τα φορολογικά και το ασφαλιστικό. Όσο περισσότεροι είμαστε σε αυτό τον αγώνα τόσο πιο πετυχημένος θα είναι. Άλλωστε η μαγιά υπάρχει…».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΛ Ρίζος Μαρούδας  ανέφερε: « Είναι η μεγαλύτερη σύσκεψη που έχουμε κάνει ποτέ. Δείχνει την οξύτητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Δείχνει όμως και τις αγωνιστικές διαθέσεις που υπάρχουν για αυτές τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν. Πρέπει να συντονίσουμε αυτόν τον αγώνα»…