Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για πολλοστή φορά η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλίας με αφορμή την καύση των σιτοκαλαμιών. Όπως κατήγγειλε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλίας τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ένα μπαράζ πυρκαγιών στο Θεσσαλικό κάμπο και ειδικότερα στον δήμο Κιλελέρ όπου καθημερινά οι πυροσβέστες καλούνται να σβήσουν φωτιές οι οποίες απειλούν περιουσίες και βάζουν σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Το κακό έχει παραγίνει. Καθημερινά καλούμαστε να σβήσουμε φωτιές σε σιτοκαλαμιές, τη στιγμή που υπάρχει απαγορευτικό. Δυστυχώς κάποιοι δεν λένε να το καταλάβουν, βάζοντας σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές, εκτός από τις περιουσίες που καταστρέφονται. Εμείς κάνουμε το καθήκον μας αλλά σκεφτούνε όλοι αυτοί που βάζουν τις φωτιές και μετά κάνουν τον ανήξερο. Μάλιστα ένας αγρότης χειροδίκησε εναντίον πυροσβέστη, επειδή ο συνάδελφος τόλμησε να του πει ότι πρέπει να σταματήσει η καύση των σιτοκαλαμιών. Εμείς δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο την καύση των σιτοκαλαμιών που συνήθως αυτή την περίοδο παρατηρείται μόνο στη Θεσσαλία και περισσότερο στον δήμο Κιλελέρ.

Έχουμε βοήθεια από τον δήμο, όχι όμως από τους αγρότες. Παλαιότερα ερχόντουσαν και πολλοί αγρότες και μας βοηθούσανε, τώρα σπάνια βλέπεις κάποιον να συνδράμει στο έργο της πυρόσβεσης. Κάνουμε έκκληση, έστω και τώρα να σταματήσει αυτό το κακό και ας αναλογιστούν όλοι αυτοί που βάζουν τις φωτιές τους κινδύνους που διατρέχουμε όλοι μας από την καύση των σιτοκαλαμιών. Την ώρα που τρέχουμε στα χωράφια, ίσως κάποιοι άλλοι έχουν περισσότερο ανάγκη την βοήθεια μας».

ert.gr