To τι μέλλει γενέσθαι παραμένει αβέβαιο όσον αφορά τη δημιουργία ενός τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος στη Θεσσαλία, με συνεργασία και συγχώνευση ανάμεσα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας από την άλλη να έχει εκφράσει τις απόψεις της και να επιμένει σε έναν ευρύ διάλογο μέχρι τέλους.

Αυτό ήταν και το βασικό μήνυμα που έστειλε από τη Λάρισα όπου βρέθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης.
«Έχουμε πει ότι μέχρι τις 30 Απριλίου θα υπάρξει το σχέδιο της επιτροπής ανάμεσα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τώρα, αν αργήσει και λίγες ημέρες αυτό δεν σημαίνει κάτι, ούτε χρειάζεται να υπάρχει βιασύνη» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαξεβανάκης, για να επαναλάβει ότι δεν χρειάζεται κανείς να βιάζεται και να προτρέχει, απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα ακολουθήσει αν δεν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στις επαφές και συσκέψεις των δύο πλευρών.
Ο Υφυπουργός Παιδείας επέμενε αρκετά στην ανάγκη ευρείας (ευρύτατης όπως τόνισε) συναίνεσης με διάλογο ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές και στους ακαδημαϊκούς κόλπους, ώστε οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι να επιλέξουν τα τμήματα με προοπτική και βιωσιμότητα.
Ο κ. Μπαξεβανάκης βρέθηκε εξάλλου σήμερα στη Λάρισα, στο πλαίσιο ημερίδας όσον αφορά την αναβάθμιση των ΕΠΑΛ και την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων, εκφράζοντας τη θέληση της κυβέρνησης να στηρίξει την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

thessaliatv.gr