Μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική και πολιτιστική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 2ου Σ.Δ.Ε. Λάρισας, που λειτουργεί στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας.

Η ομάδα των μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Λάρισας που συμμετείχε στην προετοιμασία για την εκδήλωση – αφιέρωμα στη μνήμη του Πολυτεχνείου ¨73¨ επισκέφθηκε το Σχολείο της φυλακής για να γιορτάσουν την επέτειο μαζί με τους εκπαιδευόμενους του 2ου Σ.Δ.Ε..

Παρουσίασαν επετειακές εικόνες και βίντεο, αφηγήθηκαν τα γεγονότα και τις συνέπειές τους και ερμήνευσαν σε ροκ εκδοχή τραγούδια που γράφτηκαν με αφορμή τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, αλλά και γενικότερα τραγούδια κοινωνικού προβληματισμού.

Οι είκοσι έφηβοι συνοδεύονταν από τους εκπαιδευτικούς Γενικής Παιδείας Ιωάννα Γιαννακοπούλου (υπεύθυνη της γιορτής) και Ευαγγελία Σπυροπούλου και τους εκπαιδευτικούς Μουσικής Παιδείας Κώστα Ζαρκαδούλα (υπεύθυνο του σχήματος) και Μανώλη Καμπούρη.

Στη συνέχεια εκπαιδευόμενοι του 2ου Σ.Δ.Ε. Λάρισας πήραν μουσικά όργανα και μικρόφωνα και  «συναντήθηκαν» μουσικά με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου ερμηνεύοντας μαζί πολλά ροκ, κυρίως, τραγούδια. Όπως δήλωσαν οι μαθητές και των δύο σχολείων ήταν μια μοναδική εμπειρία και για τις δύο πλευρές και μια ξεχωριστή γιορτή.