Μήνυση κατά αγνώστων κατέθεσε Σωματείο Κομμωτών Λάρισας κάνοντας λόγο για παράνομη εργασία παρά τις σχετικές απαγορεύσεις.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Το Σωματείο Κομμωτών Λάρισας κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων σχετικά με την παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών που διώκεται σύμφωνα με το άρθρο 285 Π. Κ.

Θα ακολουθήσει προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί η τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Δυστυχώς, είναι εμφανές ότι μερικοί, παρά τα σκληρά μέτρα απαγόρευσης που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, δεν συνετίζονται.

Οι δε πράξεις τους αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ελπίζουμε οι περιπτώσεις αυτές να είναι μεμονωμένες και να πρυτανεύσει η λογική ώστε να μην λάβουν χώρα παρόμοια περιστατικά.

Καλώς ή κακώς όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη αλλά πάνω απ´όλα προέχει το πολυτιμότερο αγαθό του κόσμου που είναι η υγεία.

Επιπροσθέτως να σημειώσουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι μα μην επιτρέψουμε την συνέχιση του φαινομένου της παράνομης εργασίας των κομμωτών- κομμωτριών ειδικά στην παρούσα συγκυρία.

Δυστυχώς οι καταγγελίες παράνομης εργασίας κομμωτών-κομμωτριών (χωρίς την απαιτούμενη άδεια και την απαραίτητη έναρξη επαγγέλματος) πληθαίνουν.

Θέλοντας λοιπόν να προασπίσουμε τα συμφέροντα μας αλλά και το κοινωνικό σύνολο(αφού είναι ορατός ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού) θα προβούμε εκ νέου στις απαραίτητες ενέργειες χρησιμοποιώντας ένα επαρκέστατο νομικό οπλοστάσιο που μας προστατεύει."