Μήνυμα της Βασιλικής Ζιάκα, Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020-21.

«Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές, γονείς, κηδεμόνες και συνάδελφοι

Καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους!

Επιστροφή  σήμερα στη σχολική πραγματικότητα με αισιοδοξία, ελπίδα και προσδοκίες, σε μια ομολογουμένως ιδιαίτερα διαφορετική σχολική χρονιά για όλους μας

Να «Μαθαίνουμε ασφαλείς», να ξανασχεδιάζουμε,για να συνεχίσουμε απερίσπαστα την εκπαιδευτική διαδικασία, για το αύριο όλων μας.

Καλούμαστε  να συμπεριλάβουμε όλους χωρίς εξαίρεση στο φετινό άνοιγμα των σχολείων μας, να ακούσουμε τις φωνές όλων των εμπλεκομένων, να οδηγηθούμε από την κοινότητα της Υγείας, για να υποστηρίξουμε την εκπαιδευτική διαδικασία, τις ανάγκες των εκπαιδευτικών και βεβαίως να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις της μάθησης και της κοινωνικοποίησης.

Καθένας μας,  στο συγκείμενο της εκπαίδευσης, από τη θέση που βρίσκεται και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στα σύγχρονα δρώμενα, καλείται να δουλέψει, να προσφέρει και να υποστηρίξει την κοινωνία που χτίσαμε, ώστε να μπορεί αυτή μελλοντικά να εξελιχθεί και να βελτιωθεί.»