Η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ελευθέρια και Εθνική Ανεξαρτησία. Αυτά είναι τα ιδανικά που ενέπνευσαν και οδήγησαν τους εξεγερμένους Έλληνες πριν από 200 χρόνια. Αυτό ήταν το όραμα των αγωνιστών του ‘21.

Ο Αγώνας για την Ανεξαρτησία της πατρίδας μας είναι η λαμπρότερη στιγμή της ιστορίας μας.

Όπως άλλωστε διακήρυξαν οι ίδιοι οι πατέρες του Έθνους μας στην Επίδαυρο το 1822, ο πόλεμος αυτός ήταν πόλεμος ἐθνικός, πόλεμος ἱερός, πόλεμος, τοῦ ὁποίου ἡ μόνη αἰτία εἶναι ἡ ἀνάκτησις τῶν δικαίων τῆς προσωπικῆς ἡμῶν ἐλευθερίας, τῆς ἰδιοκτησίας καὶ τῆς τιμῆς, τὰ ὁποία, ἐνῶ τὴν σήμερον ὅλοι οἱ εὐνομούμενοι καὶ γειτονικοὶ λαοὶ τῆς Εὐρώπης τὰ χαίρουσιν, ἀπὸ ἡμᾶς μόνον ἡ σκληρὰ καὶ ἀπαραδειγμάτιστος τῶν ὀθωμανῶν τυραννία ἐπροσπάθησε μὲ βίαν ν’ ἀφαιρέσῃ καὶ ἐντὸς τοῦ στήθους ἡμῶν νὰ τὰ πνίξῃ.

Μέσα στα 200 χρόνια που μεσολάβησαν από το 1821 μέχρι σήμερα, οι Έλληνες, με πυξίδα τα λόγια των πατέρων μας, καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο, δημοκρατικό και ανεξάρτητο κράτος ένα κράτος δικαίου θεμελιωμένο στις αξίες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας. 

Ο απελευθερωτικός αγώνας του 1821 είναι αιώνια πηγή έμπνευσης για τους Έλληνες αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα, αφού το μήνυμά του είναι πάντα διαχρονικό και επίκαιρο, η αυταπάρνηση, η αγωνιστικότητα και η θέληση ενός λαού μπορεί να κάνει θαύματα.

Σήμερα τιμούμε τον Κολοκοτρώνη, τη Μπουμπουλίνα, τον Κανάρη, τον Άγνωστο Στρατιώτη και όλους εκείνους που θυσίασαν τις ζωές και τις περιουσίες τους, προκειμένου εμείς, να απολαμβάνουμε τα οφέλη της εθνικής ανεξαρτησίας, της ελευθερίας και της ευημερίας.

Τώρα είναι η ώρα να αναμετρηθούμε εμείς με την ιστορία.

Το χρωστάμε σε όλους εκείνους που πότισαν με το αίμα τους τα ιερά χώματα τούτης της γης. Μα πάνω απ’ όλα το χρωστάμε στις γενιές που έρχονται.

Με τη βοήθεια του Θεού και πίστη στις δυνάμεις του Ελληνισμού είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρουμε. 

Τα κατορθώματα των ηρώων της επανάστασης μας γεμίζουν εθνική υπερηφάνεια, ταυτόχρονα όμως μας υπενθυμίζουν τις ευθύνες και το καθήκον μας απέναντι στην πατρίδα.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!»